Forum budowlane - Naklejki na ściany

powrót
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Autor Wiadomość
Milano Milano
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 13 maja 2014

wyślij wiadomość zaproś do znajomych

• Wysłany: wto, 13 maja 2014 o godz. 22:13
  • Temat postu: Odp: Naklejki na ściany

No dokładnie tak jak @Majster, fajnie to wygląda ale nie widzę więcej niż jednej na cały dom :P

anka121 anka121
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 29 kwietnia 2014

• Wysłany: czw, 3 lipca 2014 o godz. 16:36

Mi się strasznie podobają grafiki na szkle. Szczególnie zjawiskowo jak dla mnie wyglądają w kuchni, pomiędzy szafkami, chyba sama się zdecyduję na coś takiego, bo mnie zaniedługo czeka remont kuchni :) Wiem, że ludzie też zamawiają coś takiego do pokoi, a nawet łazienki, ja póki co jestem zachwycona takim rozwiązaniem w kuchni. www.druknaszkle.pl/szklo_w_kuchni.php - Warszawa - szczególnie bardzo podobają mi się ich projekty!

wawa111 wawa111
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 11 maja 2014

• Wysłany: pon, 14 lipca 2014 o godz. 17:45

A ja ostatnio takimi naklejkami specjalnymi odnawiałem meble, kupowałem je tutaj http://art-newmedia.com/fotonaklejki_na_drzwi_i_meble.html wyglądaja ciekawie, wiadomo nie jak nowe, ale dałem im dzięki temu zabiegowi pare lat jeszcze w pokoju dziecka.

ECORSON ECORSON
  • Skąd?: Łódź
  • Pierwszy post: 14 lipca 2014

• Wysłany: pon, 18 sierpnia 2014 o godz. 10:39

Przykład naklejek jest atrakcyjny. Jest jednak wiele sposobów, na uzyskanie ciekawego efektu za pomocą farb i mas dekoracyjnych, jak np. zastosowanie farb ECORSON o różnych poświatach (połączenie tego samego koloru w macie i satynie, poświacie i perle). Jeżeli jesteście zainteresowani, poniżej kilka wskazówek. Polecamy dekorowaną ścianę zagruntować gruntem MFA, a następnie pomalować farbą Murimal 200 o preferowanym odcieniu.

Do uzyskania efektu należy nanieść masę DERIVA za pomocą ławkowca lub pacy w  kierunku tworzonej struktury. Następnie za pomocą tamponu z irchy dociśniętym do powierzchni tworzymy wzór ściągając masę zgodnie z kierunkiem nanoszenia. Masę formujemy prowadząc narzędzie jednostajnym lub zmiennym ruchem zbierając materiał z powierzchni. Czynność tą wykonujemy partiami, układając wzór na powierzchni w formie pasów, które przed wyschnięciem wygładzamy metalową pacą. Technikę tą możemy stosować nakładając wzór pionowy lub poziomy.

http://www.ecorson.com/_data/image/zdjecia%20/Deriva_3_XXL.jpg

ostatnio edytowany śro, 20 sierpnia 2014 o godz. 09:30

mariano55 mariano55
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 21 sierpnia 2014

• Wysłany: czw, 21 sierpnia 2014 o godz. 08:41

Czy takie naklejki na ściany są dostępne w zwykłych sklepach stacjonarnych? Jeśli tak to w jakich?

tośka tośka
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 25 lipca 2014

• Wysłany: wto, 26 sierpnia 2014 o godz. 14:30
Mi się podobają! Sprawiają, że wnętrze staje oryginalne. tylko trzeba znaleźć taką, która do nas pasuje ;)

orderi orderi
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 7 kwietnia 2015

• Wysłany: pon, 20 kwietnia 2015 o godz. 13:26

Do naklejek przekonana nie jestem, aczkolwiek fototapetę psiadam w salonie i uważam, że jest rewelacujna:). U córki w pokoju jest tapeta 'dżungla' na jednej ścianie, i wygląda to przepięknie, nadaje klimat, wszyscy zadowoleni. Tylko koszt takich lepszych tapet niestety jest stosunkowo większy...

Athlestan Athlestan
  • Skąd?: Nadolice Małe
  • Pierwszy post: 22 kwietnia 2015

• Wysłany: śro, 22 kwietnia 2015 o godz. 17:38

Już kiedyś słyszałem o ściennych naklejkach. Dopiero niedawno pierwszy raz zobaczyłem jedną na własne oczy. Nie spodziewałem się ze są aż tak efektowne. Naklejki to wspaniały pomysł na ozdobienie nudnego pokoju!

ostatnio edytowany śro, 22 kwietnia 2015 o godz. 17:41

Ekspert Sztukaterii WMB Ekspert Sztukaterii WMB
  • Skąd?: Pietrowice Wielkie
  • Pierwszy post: 5 kwietnia 2015

• Wysłany: pon, 11 maja 2015 o godz. 15:35

Do uzyskania świetnego efektu i zrobienia nietuzinkowego pokoju z prostego nudnego można zastosować panele dekoracyjne 3D. Możliwość ich malowania i różnorodne kształty pozwolą na dopasowanie do stylistyki i kolorystyki danego pomieszczenia :) Można je łączyć z innymi materiałami, a dodatkowo oświetlone nadadzą nietuzinkowego efektu wizualnego :) 

ostatnio edytowany pon, 11 maja 2015 o godz. 15:35

kuk.mir kuk.mir
  • Skąd?: Kraków
  • Pierwszy post: 11 maja 2015

• Wysłany: czw, 14 maja 2015 o godz. 13:15

mariano55 napisał(a):

Czy takie naklejki na ściany są dostępne w zwykłych sklepach stacjonarnych? Jeśli tak to w jakich?

Tak, na tym portalu możesz prównać ich ceny w róznych sklepach. Są też porady, więc polecam, może akurat znajdziesz jakąś inspirację:)

1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5