PolMa
- Skąd?:
- Pierwszy post: 24 stycznia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
A co to jest dokładnie ten skansen? Basen? Oczko wodne utrzymane w starym stylu meble i otoczenie jakieś takie stylizowane? Zdjęcie moim zdaniem wygląda bardzo ciekawie. Ja, niestety, mam mały ogród, który urządziłam w bardziej tradycyjnym stylu.
|
| |
Paaola
- Skąd?:
- Pierwszy post: 4 sierpnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Tak - coś na wzór takiego oczka wodnego ze skałami, kamieniami dookoła ;) Bardzo lubię naturalne ozdobniki ogrodu i chciałabym stworzyć jakiś nietuzinkowy ogród ;)
|
| |
Hinsberg
- Skąd?: Poznań
- Pierwszy post: 4 marca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
|
| |
|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
A z czego robicie ścieżki, tarasy?
|
| |
dooo
- Skąd?:
- Pierwszy post: 30 lipca 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
My mamy ścieżkę z małych kamyczków. Ja z kolei mam pytanie jak radzicie sobie z kretami w ogrodzie? u mnie od tygodnia jest 10 kopców i nic nie działa na tego kreta
|
| |
artur7878
- Skąd?:
- Pierwszy post: 12 sierpnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
U nas taras jest zrobiony z drewna kompozytowego a ścieżki z kostki brukowej. Nieźle to wygląda;) Teraz biorę się za budowę altany:) Jeśli chodzi o krety to na nie mało co działa. U nas było ich chyba całe stado i dopiero po interwensji specjalistycznej firmy takiej jak Green Style z http://greenstyle.com.pl/zwalczanie-kretow-warszawa/ Krety zniknęły bez śladu. Wcześniej kupowałem wszelkiego rodzaju środki i codziennie próbowałem coś zrobić z tymi szkodnikami. Teraz żałuję bo w ogrodniczym zostawiłem majątek a mogłem od razu zadzwonić po fachowców.
|
| |
anka121
- Skąd?:
- Pierwszy post: 29 kwietnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Dla mnie też duży taras powinien być w każdym domu. Urządzenie tarasu to równie ważna sprawa, co urządzenie domu :) Najważniejsze są meble ogrodowe, które powinny nie tylko dobrze się prezentować, ale także powinny być bardzo wygodne. Ja ze swojej strony mogę polecić http://www.meble.ogrodowe.net/rattanowe sama mam takie i jestem z nich zadowolona!
|
| |
wilcia
- Skąd?: Wrocław
- Pierwszy post: 16 lipca 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Odnośnie ogrodu... bardzo podoba mi się ogród w stylu angielskim. A Wam?
|
| |
Naturyla
- Skąd?:
- Pierwszy post: 2 stycznia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
MNie również, ale niestety, musiałam w swoim trochę przystopować, bo mój TŻ nie bardzo lubi gąszcz zieleni :) Cóż, musieliśmy spotkać w się wół drogi, co nie do końca jest zgodne z moimi oczekiwaniami :) Bywa, życie. Jednak ważne są również meble ogrodowe. Ne wyobrażam sobie zielonych zakątków ogrodu bez możliwoście posiedzenia sobie na ławce, w spokoju :) Teraz choruję na meble na taras. Może takie jak poniżej:

Zdjęcie pochodzi ze strony Ogrodolandia.pl
|
| |
Kalma
- Skąd?:
- Pierwszy post: 15 lutego 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Fajne, teraz poza sezonem można tanio kupić.
|
| |