mariod
- Skąd?:
- Pierwszy post: 8 kwietnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
To zależy jak ktoś woli. Ja wolałem kupić okna pcv, są tańce w eksploatacji. Kupiłem je Labradoorze i muszę powiedzieć, że okna są porządnie zrobione. Nie żałuję zakupu. Polecam wszystkim, którzy planują kupić okna pcv do domu. Jeśli ktoś byłby zainteresowany podaję ink do modelu, który ja wybrałem: http://www.labradoor.pl/okna-pcv-budvar/okna-pcv-comfort.html
ostatnio edytowany wto, 8 kwietnia 2014 o godz. 15:55
|
| |
|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Czy do okien drewnianych można montować takie nawiewniki higrosterowane? Nie mogę nigdzie znaleźć informacji, czy to rozwiązanie ma zastosowanie tylko do PCV, czy przy drewnie też wchodzi w grę?
|
| |
kamsikora85
- Skąd?: Wrocław
- Pierwszy post: 25 lipca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Witam.Ja jestem z Wrocławia. Kupiłem okna z Krakowa. Są to okna plastikowe pcv. Ich grubość jest dostateczna, mam je od strony zachodniej. Wieczorami jest dość ciepłow upalne dni, ale lepiej niż jak miałem okna plastikowe konkurencji.
Zakupu dokonałem w tej firmie, polecam.
ostatnio edytowany pią, 25 lipca 2014 o godz. 21:23
|
| |
maciek85
- Skąd?:
- Pierwszy post: 30 lipca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja zdecyduję się raczej na plastikowe, wole pieniądze przeznaczyć na coś innego :)
|
| |
|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Racja, drewniane przeważają, zarówno funkcjonalnie, jak i estetycznie.Chociaż szwagier ma PCV i też nie są złe. Nie wiem tylko czy dobrą opcja są dla nich żaluzje drewniane wrocław . Co myślicie?
|
| |
anka121
- Skąd?:
- Pierwszy post: 29 kwietnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
To prawda, drewno pracuje i co jakiś czas takie okna trzeba malowac. Jednak nie jest to aż tak czasochłonne, ani kosztowne, zeby spowodowało, że z nich musimy zrezygnować. Ja zawsze marzyłam o oknach drewnianych i też takie zamówiłam do własnego domu (wybrałam okna z Sokółki - no i mogę wszystkim polecić). Przy naszym projekcie domu okna drewniane doskonale się sprawdziły, ponieważ okna w naszym domu są ogromne, a wygląd drewna powoduje poczucie dodatkowego ciepła przez zmysły w zimowe dni:)
|
| |
tośka
- Skąd?:
- Pierwszy post: 25 lipca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
ostatnio edytowany wto, 26 sierpnia 2014 o godz. 15:17
|
| |
|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
tośka napisał(a):
Ja wybrałam do siebie plastiki (...). łatwo je umyć, dobrze wyciszają. w swoim rodzinnym domu miałam okna z drewna i nie wspominam ich tak dobrze jak tych
Też jestem zdania, że lepiej wybrac okna PVC. Ważne , zeby miały solidny i sprawdzony profil oraz trwałe okucia. W dodatku z oknami drewnianymi jest więcej roboty.
|
| |
Karoleks
- Skąd?:
- Pierwszy post: 20 października 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Również jestem za plastikami jak moi przedmówcy. Nie ma prównania nawet z drewnianymi. Jest o wiele lepsza fukncjonalność i łatwość w utrzymaniu na co dzień. Siostrze jak pomagałem w wyborze do mieszkania to pilnowałem, żeby nikt jej nie namówił na drewnianą opcję. Trafiła jednak na kompetentnych ludzi w firmie http://euro-windows.pl/ i doskonale jej doradzili okna z Veki. Jestem ogromnym zwolennikiem okien pcv i raczej nic tego nie zmieni. Drewniane może są i ładne, ale to jednak nie o to chodzi podczas wyboru okien.
ostatnio edytowany pon, 20 października 2014 o godz. 16:04
|
| |
Robotnik
- Skąd?:
- Pierwszy post: 23 października 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Bardzo ładne okna. W idać, że są masywne.
|
| |