sprytnyzbys
- Skąd?:
- Pierwszy post: 3 lutego 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Są już lepsze te PCV. Przecież jak teraz się spojrzy to właśnie w wielu nowych blokach są montowane właśnie te z PCV. : ) to jest prawda, że z takich drewnianych już się odchodzi z tego powodu iż powoli tracą na jakości. PCV mogę jednoznacznie stwierdzić, że bija je na głowę i to właśnie zdecydowanie mocno : d
Byłaś już w zakupowym raju? Odwiedź go na http://www.zakupowyraj.vum.pl/member.php?page=comments&newsid=16243 i naucz się kupować mądrze.
ostatnio edytowany czw, 2 lipca 2015 o godz. 15:03
|
| |
newlogin
- Skąd?:
- Pierwszy post: 4 marca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Plusy i minusy mają każde kiedyś były tylko dobre te drewniane a teraz już jak można wybierać to zdecydowanie ja też polecam i sam ostatnio sobie wybierałem te PCV. Według mnie naprawdę są bardziej trwałe i jeszcze lepsze od tych drewnianych co powoli się od tego odchodzi
Na kazdego z nas przyjdzie czas no ale czy na zwierzeta tez http://zwierzecyswiat.soup.io/post/514971848/Justyna-i-jej-akwarium trzeba sie zastanowic i na pewno trzeba mocno to przeanalizowac jak to bedzie
ostatnio edytowany wto, 23 czerwca 2015 o godz. 13:55
|
| |
malibu0992
- Skąd?:
- Pierwszy post: 12 lutego 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Zdecydowanie lepsze są te PCV bo przecież one są jakby nie patrzeć bardziej trwalsze i lepsze. Od drewnianych jak sami widzicie powoli z czasem się akurat odchodzi. Zdecydowanie no nie wiem tutaj możecie pójść do pierwszego lepszego sklepu i tam się zapytać co to właśnie lepiej schodzi czy akurat drewniane czy pCV okna...
wszystko o modzie i nie tylko http://modnisiaa.webs.com/ W czym na wesele? Modne płaskie buty,Dobra torebka to podstawa, zapraszam na mojego bloga o modzie
ostatnio edytowany pon, 29 czerwca 2015 o godz. 12:44
|
| |
axel
- Skąd?:
- Pierwszy post: 8 lutego 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ilu ludzi tyle opinii. Jedni wybiorą drewninane ze względu na wygląd, ale więcej zapłacą. Inni wolą standardowe pcv i nie będzie im to przeszkadzać. Moim zdaniem mimo wszystko warto żebyś się skontakował z jakimś ekspretem i żeby doradził albo poszukaj artykułów na własną rękę. Teraz pisali akurat o oknach pasywnych http://www.ekoplast-krakow.pl/porady/okna-pasywne, które też mogą Cię przekonać. Nie przychodzi mi nic innego do głowy, bo dopiero z roboty wróciłam, ale jak coś jeszcze znajdę to wrzucę.
|
| |
Roventus
- Skąd?:
- Pierwszy post: 20 marca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
|
| |
|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Nie wiem czemu inwestujecie akurat te w PCV przecież lepsze są zdecydowanie akurat te drewniane. Zdecydowanie do mnie bardziej przemawiają po prostu no wiecie te drewniane które są trwalsze - a te co przedmówca polecał na górze to jak patrzyłem to nawet wyglądają na takie dobre i ciekawe ; )może i ja się na nie zdecyduję.
|
| |
|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
zdecydowanie drewniane śa ładniejsze i może nie tak wytrzymałe, ale, jeżeli są z dobrego drewna i dobrze zakonserwowane to wytrzymią długie lata. Wiadome pcv jest wytrzymalsze, bo to plastik to może wytrzymać cholernie długo, ale, jeżeli chodzi o wygląd to tylko drewniane.
|
| |
|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ale niezależnie od tego jakie okna kupimy, efekt oszczędności energii może być całkowicie zmarnowany, z powodu złego montażu. Obecnie preferuje się montaż okien w warstwie izolacji, co przynosi największe oszczędności - jest wymogiem dla domów energooszczędnych i pasywnych. Załączam schemat takiego monatżu.
|
| |
kasia.marat
- Skąd?: Warszawa
- Pierwszy post: 3 kwietnia 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Okna drewniane jak dla mnie mają swój niepowtarzalny klimat i jeżeli są dobrze zamontowane to wyglądaja rewelacyjnie. Plastikowe - wiadomo tansze i też nie wyglądają, źle, wszytsko zalezy od tego jak będą sie prezentowaly w kontekście całego budynku ;)
|
| |
Dasza
- Skąd?:
- Pierwszy post: 16 kwietnia 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
pcv jest ok, mamy takie od paru lat i nie moge narzekac na nie
|
| |