Forum budowlane - Okna drewniane czy PCV

powrót
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
Autor Wiadomość
BrunoMars BrunoMars
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 23 listopada 2016

wyślij wiadomość zaproś do znajomych

• Wysłany: śro, 23 listopada 2016 o godz. 11:42
  • Temat postu: Odp: Okna drewniane czy PCV

wszystko zalezy od tego jaki masz przeznaczony  budżet na te okna . Ja mam okna pcv. Poza tym wybierając okna , powinno sie zwrócić do dobrej firmy , która zajmuje sie takimi rzeczami .U mnie w bydgoszczy jest bardzo dobra firma carpenter , która zajmuje sie wymiana okien . poza tym ogromnym plusem jest mozliwość obejrzenia stolarki okiennej na żywo ;)

BrunoMars BrunoMars
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 23 listopada 2016

• Wysłany: śro, 23 listopada 2016 o godz. 11:43

wszystko zalezy od tego jaki masz przeznaczony  budżet na te okna . Ja mam okna pcv. Poza tym wybierając okna , powinno sie zwrócić do dobrej firmy , która zajmuje sie takimi rzeczami .U mnie w bydgoszczy jest bardzo dobra firma carpenter , która zajmuje sie wymiana okien . poza tym ogromnym plusem jest mozliwość obejrzenia stolarki okiennej na żywo ;)

Moni8 Moni8
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 24 listopada 2016

• Wysłany: czw, 24 listopada 2016 o godz. 09:23

obecnie okna drewniane są tak samo trwałe i dobre jak pcv, więc to kwestia estetyczna, czy komuś pasują takie czy inne

kontrol kontrol
  • Skąd?: Kalisz
  • Pierwszy post: 18 lipca 2014

• Wysłany: pią, 25 listopada 2016 o godz. 20:05

wg mnie lepiej wziac aluminiowe ja ma z Monstal, Polska firma, bardzo porządne wykonanie, mechanizm sie nie niszczy jak w tych tanszych tandetnych. A dla mnie to jest najwaznijsze, mam inne zmartwienia, okna są ostatnia rzecza którą chcialbym sie przejmowac

Ramzes Ramzes
  • Skąd?: Ostrężnica
  • Pierwszy post: 20 sierpnia 2013

• Wysłany: pon, 5 grudnia 2016 o godz. 12:36

Dla mnie najważniejsze jest to, aby okna spełniały jak najwięcej funkcji związanych z oszczędnością energii. Myślę, że takie okna energooszczędne będą naprawdę dobrym wyborem. Sprawdźcie sobie sami dostępną u nich ofertę. 

Tomek Tomek
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 14 kwietnia 2014

• Wysłany: nie, 11 grudnia 2016 o godz. 17:28

Stolmar z Bydgoszczy ma też dobre aluminiowe systemy okien i drzwi. Możecie sobie przejrzeć - http://stolmar24.com/okna-pvc/ w każdym razie pamiętajcie, że na oknach nie warto oszczędzać lepiej kupić dobre, które bedą nam dłużej i lepiej słuzyć, a wiem co mówię bo przed stolmarem połasiłem sie na okna z firmy mało znanej... ale w dobrej cenie. No i niestety.

Andrzej.W Andrzej.W
  • Skąd?: Koszalin
  • Pierwszy post: 8 grudnia 2016

• Wysłany: śro, 21 grudnia 2016 o godz. 11:27

• Ja akurat postawiłem na aluminium bo są tylko nieznaczne droższe od PCV, a o wiele bardziej wytrzymałe. Jeżeli masz problem z doborem to polecam wyszukiwarkę: www.interbudgips.pl bardzo fajna sprawa ;)

ostatnio edytowany śro, 21 grudnia 2016 o godz. 11:40

maksik47 maksik47
  • Skąd?: Warszawa
  • Pierwszy post: 10 stycznia 2017

• Wysłany: pon, 16 stycznia 2017 o godz. 23:45

Dla mnie wybor jest prosty. Jeśli znajdziesz dobrą firmę, to okna pcv są lepsze do domu, bo tansze i zarazem solidne. Nie ma potrzeby przeplacac i tak przy budowie czy remoncie domu jest masa wydAtków. Wystarczy znaleźć renomowaną firmę, żeby mieć okna dobrej jakości. my wybraliśmy Mark Bud z łomianek. Przyjechali do nas do domu pod warszawę i w 1 dzien zamontowali okna, które zamówiliśmy.

ostatnio edytowany pon, 16 stycznia 2017 o godz. 23:48

KarinaB KarinaB
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 14 listopada 2015

• Wysłany: wto, 31 stycznia 2017 o godz. 12:55

Ostatnio obracam się w środowisku osób które miały do czynienia z wymianą okien PCV. Jeden ze znajomych polecił mi pewnego producenta z Bydgoszczy. Stolmar to systemy okienne PVC (PCV) to nowoczesne serie profili, które spełniają wymagania stawiane funkcjonalnym oknom przyszłości. Tego typu okna PCV łączą w sobie najnowocześniejszą technologię z wysokim standardem mieszkania. Zajrzyjcie tutaj:
http://stolmar24.com/okna-pvc/

dominikm dominikm
  • Skąd?: Rzeszów
  • Pierwszy post: 26 listopada 2015

• Wysłany: wto, 18 kwietnia 2017 o godz. 11:17

Ja mam u siebie okna PVC i jestem bardzo zadowolona. Mnóstwo lat minęło, a ja nie mam z nimi żadnego problemu. Jeśli chodzi o kupno okien to moim zdaniem najlepiej kupować od producenta. Polecam rzucić okiem na ofertę firmy Ekoplast: http://www.ekoplast-krakow.pl/produkty/okna. Wybór okien, a także drzwi, jest bardzo duży. 

1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12