DanielW
- Skąd?: Warszawa
- Pierwszy post: 28 kwietnia 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Takie dachówki są faktycznie niezłe, jednak wciąż można spotkać dachy pokryte papą, którą trzeba regularnie konserwować. Jeśli zaniedbamy te czynności, to niestety dochodzi do uszkodzenia dachu, nawet całościowego. Z tego względu należy robić renowację dachu z papy . http://www.dohmann.pl/renowacja-dachu-z-papy aby unikać później kosztownych zabiegów z tym związanych
|
| |
michu
- Skąd?: Gdynia
- Pierwszy post: 16 listopada 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
U mnie krycie wstępne (pod dachówkami) jest zabezpieczone papą. Ale trzeba konserwować papę, więc zdecydowanie lepiej przykryć to pokrycie np. dachówką. U mnie dachówka (Koramic Alegra) została ułożona kilka miesięcy po wylaniu papy i to już było trochę późno, bo papa w niektórych miejscach była do poprawki...
|
| |
|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Jeżeli chodzi o wybór materiału na dach, to zdecydowanie polecam zastanowić sie nad łupkiem hiszpańskim jako tym najlepszym i najbardziej solidnym, trwałym materiełm. Zerknijcie na CentrumLupka.eu gdzie uzyskacie szereg informacji.
|
| |
Weno37
- Skąd?:
- Pierwszy post: 1 września 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Jak dla mnie łupek jest za drogi, dlatego postanowiliśmy postawić na dachówkę betonowa w domu naszych rodziców i wybraliśmy dla nich model Bałtycka wykonana w technologii trójwarstowej Cisar i pokryty dodatkowo podwójną powłoką akrylową Lumino.
|
| |
Daniello012
- Skąd?:
- Pierwszy post: 1 listopada 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Jest drogi... ja rozważałbym wybór dachówki bądź blachodachówki panelowej. Szczególnie, że teraz Braas odświeżył swoją ofertę i wybór zarówno modeli jak i kolorów jest ogromny!
|
| |
julia2508
- Skąd?: Lublin
- Pierwszy post: 19 grudnia 2017
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
A papą się już nie kryje dachów? Wiem, że mój dziadek ma na dachu papę bo regularnie robi przeglądy. Przyjeżdżają do niego specjaliści z firmy Dohmann w tym celu: http://www.dohmann.pl/renowacja-dachu-z-papy. Z tego, co wiem, to taki dach z papy jest przede wszystkim bardzo szczelny.
|
| |
Koro575
- Skąd?:
- Pierwszy post: 10 czerwca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja jednak jestem za dachówką, aczkolwiek to wszystkom zależy od twoich możliwości finansowych oraz wytrzymałosci więźby dachowej. Natomiast teraz możesz skorzystać z trwającej promocji "Cztery Asy w dobrej cenie", która obejmuje jedne z najbardziej rozchwytywanych modeli tego producenta czyli Celtycka Lumino, Turmalin, Teviva Cisar oraz Rubin 13V które dostępne są również w najmodniejszych kolorach jak czarny, szary, antracytowy itd.
|
| |
jjusti18
- Skąd?: Poznań
- Pierwszy post: 27 marca 2017
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Zanim zdecydujesz się na dachówkę lub blachodachówkę to pomyśl nad samą konstrukcją, która powinna być solidna. Bardzo dobre rozwiązania oferuje http://wpwinvest.pl/ . A dokładnie w ich ofercie znajdziecie konstrukcje drewniane wykonane w technologii płytek kolczastych.
|
| |
MarcinP72
- Skąd?:
- Pierwszy post: 7 marca 2019
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Dobrą alternatywą dla dachówki ceramicznej może być blachodachówka wykonana z porządnej blachy jaką jest hps 200 ultra, grubosć lakieru wynosi 200μm i jest dobrze zabezpieczona antykorozyjnie dzięki czemu nie ma problemu z rdzą jak to bywa w przypadku słabych jakościowo blachodachówek. Grubość blachy to 0,65mm co oznacza, że jest grubsza od tych standardowych, blacha pochodzi z angielskiej huty CORUS. Proponuje odwiedzić strone glinmet.pl, transport na terenie całego kraju.
ostatnio edytowany czw, 7 marca 2019 o godz. 09:15
|
| |
MarcinP72
- Skąd?:
- Pierwszy post: 7 marca 2019
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Dobrą alternatywą dla dachówki ceramicznej może być blachodachówka wykonana z porządnej blachy jaką jest hps 200 ultra, grubosć lakieru wynosi 200μm i jest dobrze zabezpieczona antykorozyjnie dzięki czemu nie ma problemu z rdzą jak to bywa w przypadku słabych jakościowo blachodachówek. Grubość blachy to 0,65mm co oznacza, że jest grubsza od tych standardowych, blacha pochodzi z angielskiej huty CORUS. Proponuje odwiedzić strone glinmet.pl, transport na terenie całego kraju.
ostatnio edytowany czw, 7 marca 2019 o godz. 09:15
|
| |