sebbka
- Skąd?: Wrocław
- Pierwszy post: 26 lutego 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Hej, mamy z żoną problem jaki kolor wybrać do naszej sypielni. Szukaliśmy inspiracji w interencie ale nie jesteśmy przekonani. Myśleliśmy o pomarańczony, coś w tym stylu http://www.domzpomyslem.pl/pomysly-i-porady/jak-wybrac-kolor/kolor-pomaranczowy,pr31.html co o tym myślicie?
|
| |
heven1814
- Pierwszy post: 3 lutego 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Jeżeli chodzi o sypialnie to ja polecam bardzeij stonowane kolory pomarańcz czerwień czy inne ostre kolory bardzo rozpraszaja i ciężko się zasypia i wypoczywa w takich pomieszczeniach, więc zastanówcie się raczej nad jakimiś beżami, białą czekoladą albo ewentualnie szarością połączoną np z białym kolorem
Już pora zmienić kolekcje w swojej szafie. Zobacz, co modne na http://zakupyzeliza.blog.pl/2015/02/16/pora-na-nowa-kolekcje/ i ruszaj na zakupy!
ostatnio edytowany czw, 2 lipca 2015 o godz. 15:34
|
| |
sebbka
- Pierwszy post: 26 lutego 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
ok, dziękujemy za radę, może jeszcze ktoś się wypowie?
Chcemy zacząć malowanie w przyszlym tygodniu :)
|
| |
orderi
- Skąd?:
- Pierwszy post: 7 kwietnia 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Moim zdaniem w sypialni musi być kolor, który uspokaja, a także pomaga w odpoczynku. Na pewno nie czerwone ściany, czy bardzo ciemne, jak czarne, czy granatowe;p. Może jakiś delikatny beż?
|
| |
kaja123
- Skąd?:
- Pierwszy post: 26 marca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
zgadzam się z moim przedmówcą :)
|
| |
Athlestan
- Skąd?: Nadolice Małe
- Pierwszy post: 22 kwietnia 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja bym sugerował jakiś odcień niebieskiego, wspaniale sie przy nim relaksuje. Mi osobiście beżowe i białe ściany kojarzą się ze szpitalem, dlatego tak bym ich nie pomalował :)
|
| |
bazyl
- Skąd?: Warszawa
- Pierwszy post: 13 stycznia 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Athlestan napisał(a):
Ja bym sugerował jakiś odcień niebieskiego, wspaniale sie przy nim relaksuje. Mi osobiście beżowe i białe ściany kojarzą się ze szpitalem, dlatego tak bym ich nie pomalował :)
Można pomalować na taki kolor tylko jedną ścianę lub dwie, a resztę na jakiś inny. Chociaż fakt, potwierdzam, niebieski w wersji Lazurowe Wybrzeże od Śnieżki może wyglądać świetnie, szczególnie w nowoczesnym wnętrzu.
|
| |
|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Sypialnia jest miejscem odpoczynku, więc stonowane, neutralne kolory są odpowiednie. Owszem można dodać jakiś kontrast na jedną ścianę, aby pomieszczenie nie wydawało się nudne. Dodatkowo można zastosować ciekawą dekorację. Dzięki sztukaterii wnętrzne nabierze elegancji i zarazem indywidualnego stylu. Sztukateria powraca do trendów dekoracji nie tylko we wnętrzach klasycznych ale i znajduje miejsce w nowoczesnych. Ciekawym rozwiązaniem na wyeksponowanie ściany będą panele dekoracyjne 3D, które dzięki nietuzinkowej rzeźbie nadadzą ciekawego efektu wizualnego. Stanowią również wygłuszenie pomieszczenia :) Można również zastosować listwy ścienne połączone z obrazami czy zdjęciami. Panele ścienne nie tylko ochronią ścianę ale sprawią, że nabierze ona niebanalnego wyglądu. Elementy można malować dzięki czemu dopasowanie do całej kolorysytki nie będzie problemem :)

ostatnio edytowany pon, 8 czerwca 2015 o godz. 15:29
|
| |
komos80
- Skąd?:
- Pierwszy post: 11 czerwca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
My mamy sypialnie zrobioną całą na biało. Pięknie to wygląda. Dodatki wybrałam kremowe i można fajnie tam wypocząć. Myślę, że jaskrawe kolory to pomyłka. Nie ma co takich dobierać. Jak już to może jeszcze zieleń, podobno uspokaja. Inne kolory to raczej odpadają.
|
| |