darkobb
- Skąd?: Bielsko-Biała
- Pierwszy post: 23 lutego 2010
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
zdecydowanie tańsza blacha
|
| |
albinos2010
- Skąd?:
- Pierwszy post: 24 marca 2010
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
ano jest tansza, chyba ze wybierzesz producenta z ciekawymi projektami blach to mozesz sie zblizyc do ceramiki z kosztami, np ruukki albo stema
|
| |
baloo
- Skąd?: Joniec
- Pierwszy post: 19 stycznia 2010
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Blachodachówka nie jest dużo tańsza od dachówki (cementowej) ale na robociźnie jest kolosalna różnica.
|
| |
buli
- Pierwszy post: 21 października 2009
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
ja za kompletny dach (dachówka) i te wszystkie pierdołki bez więźby zapłaciłem 4 dni temu 9800zł. dach o pow 205m2
|
| |
baloo
- Skąd?: Joniec
- Pierwszy post: 19 stycznia 2010
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
buli napisał(a):
ja za kompletny dach (dachówka) i te wszystkie pierdołki bez więźby zapłaciłem 4 dni temu 9800zł. dach o pow 205m2
Rozumiem, że to tylko materiał, bez ułożenia, bez okien dachowych, obróbek blacharskich i orynnowania ?
|
| |
buli
- Pierwszy post: 21 października 2009
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
z oknem dachowym i wyłazem. bez rynen. obróbki blacharskie sa w cenie montarzu dachu-60zł/metr. a więźba też w zimie zamawiana 7200
|
| |
|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Witam,
Jestem nowy na tym forum tak samo jak jestem zielony w tematyce budowlanej. Jednakże już niebawem będę musiał się zmierzyć z tematem "Budowa domu". W związku z tym zarejestrowałem się już na kilku forach, by pozyskiwać możliwie największą ilość wiedzy. W tym także wiedzy o dachach. Słyszałem, że najlepsza i najtrwalsza jest dachówka ceramiczna. Blachodachówka jakoś nie bardzo do mnie przemawia. Czy oprócz materiału i ceny różnią się jeszcze innymi właściwościami?? Jak jedna i druga wpływa na własności termiczne domu? Czy istnieje różnica w robociźnie dachówki ceramicznej i blachodachówki? Czy muszę szukać mocno wyspecjalizowanych fachowców przy wyborze którejś z nich??
Z góry przepraszam, jeśli moje wypowiedz wydadzą się komuś głupie lub infantylne, ale jestem jeszcze laikiem.
Dziękuje także za wszystkie odpowiedzi ;)
|
| |
durs_schylony
- Skąd?: Katowice
- Pierwszy post: 12 kwietnia 2012
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Witam
Osobiście polecam pewną firmę z Czeladzi jeśli chodzi o dachy. Wycenili, doradzili i sprzedali mi cały dach w przystepnej cenie. Czym dysponują można zobaczyć na www.kamaonline.pl
Pozdrawiam
|
| |
indygo
- Skąd?:
- Pierwszy post: 4 czerwca 2012
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
A jeszcze tańszy jest gont laminowany jazz z technonicolu i według mnie ładniej wygląda niż blacha, czy też niektóra dachówka.
|
| |
andrzej83x
- Skąd?: Piła
- Pierwszy post: 26 kwietnia 2012
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Blacha może i jest najtańsza ale straszny hałas podczas deszczu co też nie jest bez znaczenia.
|
| |