Misiek33
- Skąd?: Białystok
- Pierwszy post: 14 października 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Nie rozumiem jak architekt moze popelnic taki blad...
|
| |
bazyll
- Skąd?: Warszawa
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
raczej przeoczenie, ale zglos sie do niego, powiedzjaki chcesz dana dachowke braasa polozyc i niech ci liczy
|
| |
miron9922
- Skąd?:
- Pierwszy post: 30 stycznia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
doładnie lepiej policzyc obciążenei dla dachówki bo wtedy mozna połozyć wszystko, chociaż nie polecamy innych rzeczy na dach :P
|
| |
bazyll
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
no trzeba wyliczyc, bo co z tego ze sie mowi o wzmocnieniu jakims jak ni wiadomo ile to wzmocnienie ma wytrzymac?
|
| |
marekk410
- Skąd?: Pruszków
- Pierwszy post: 1 listopada 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
mylic się jest rzeczą ludzką i cóż ktoś musi to naprawic ( policzyc na nowo) :)
|
| |
bazyll
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
oby sie nie mylic przy dachu, za duzo to kosztuje i za duze straty moga byc po pomylce
|
| |
|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Zgadzam się z Wami. Przed montażem dachówki warto poczytać trochę o błędach jakie można zrobić podczas jej zamontowywania http://szwedzkablacha.pl/blog/najczestsze-bledy-montazowe/. Jednym z nich jest m.in złe wymierzenie dachu, co może doprowadzić do nierównego ułożenia dachówki. Każdy się może pomylić, ale wiadomo, że lepiej gdyby do tego jednak nie doszlo, dlatego uważam, że lepiej myśleć przed niż zastanawiać się po szkodzie, co zrobić.
ostatnio edytowany pon, 25 sierpnia 2014 o godz. 10:40
|
| |
bazyll
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
dobrze ze rozne poradniki sie pojawiaja. tez sie sporo naczytalem zanim wybralem braasa
|
| |
artur7878
- Skąd?:
- Pierwszy post: 12 sierpnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja właśnie wykańczam garaż i nie stać mnie na dachówkę. Dlatego pomyślałem, że kupię blachy ocynkowane w hurtowni stali, którą znalazłem na http://www.euromixstal.pl/stal-czarna/blachy/ocynkowane i z nich zrobię dach. Myślicie, że to dobry pomysł? Z tego co wiem stal pochodzi z legalnego źródła i ma wszystkie atesty jakości. Poza tym można u nich zamówić dostawę do domu i przycięcie materiału. Jak dla mnie bomba, bo sam bym nie przywiózł tego wszystkiego. Pytanie tylko czy blacha ocynkowana nadaje się na dach garażu?:)
|
| |
|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
W sumie gara nie musi bz piknz więc myślę, że się nadaje, byle co jakiś czas go pomalować, żeby nie rdzewiał
|
| |