Forum budowlane - Jak oszczędzać na przyszłość? Lokaty, fundusze inwestycyjne?

powrót
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
Autor Wiadomość
elvis elvis
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 19 września 2012

wyślij wiadomość zaproś do znajomych

• Wysłany: śro, 24 grudnia 2014 o godz. 10:18
  • Temat postu: Odp: Jak oszczędzać na przyszłość? Lokaty, fundusze inwestycyjne?

A może warto byłoby zainwestować w mieszkanie albo biura i potem czerpać pieniądze z wynajmu? Na pewno byłby to dla nas bardzo duży zastrzyk gotówki.

Na stronie:

http://pomorzebusinessclub.pl/

Znajduje się na przykład bardzo dobra baza informacji na temat inwestycji jakie sa realizowane na pomorzu, w Trómieście . Powstaje tam obecnie wiele obiektów turystycznych. Cała branża rozrasta się, ludzie coraz chętniej podróżują, wypoczywają. 

elvis elvis
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 19 września 2012

• Wysłany: śro, 24 grudnia 2014 o godz. 10:18
  • Temat postu: Odp: Jak oszczędzać na przyszłość? Lokaty, fundusze inwestycyjne?

dokładnie

ostatnio edytowany śro, 24 grudnia 2014 o godz. 10:19

gargoyle gargoyle
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 24 grudnia 2014

• Wysłany: śro, 24 grudnia 2014 o godz. 17:40

Najlepiej zainwestować w złoto :)

Fartek Fartek
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 14 października 2014

• Wysłany: pon, 29 grudnia 2014 o godz. 11:26

W sumie pomysł jaki tutaj rzucił Elvis nie jest taki głupi. Szczególnie z uwagi na przesłanki dotyczące naszych emerytur. Na pewno słyszeliście, że mają być albo bardzo niskie albo prawdopodobnie ich nie będzie wcale...

Tutaj jest dobry artykuł:

http://targimieszkaniowe.net/kawiarnia-prasowa/poradniki/mieszkanie-jako-sposob-na-emeryture/154/

O tym, że moze być to właśnie niezły sposób na swoją emeryturkę.

Byłby to comiesięczny zastrzyk dodatkowej gotówki. 

JimmyKot JimmyKot
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 24 grudnia 2014

• Wysłany: nie, 4 stycznia 2015 o godz. 17:00

Najlepsza inwestycja to złoto ;)

buddowlaniec buddowlaniec
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 28 stycznia 2015

• Wysłany: śro, 11 lutego 2015 o godz. 00:42

Jakie złoto ? Co tutaj mówisz był amber i ani nie widać amber ani złota...Moim zdaniem po prostu lepiej jest skorzystać z jakiejś lokaty bo jest pewny zysk. Ja założyłem już na święta - taką mikołajkową i to na taki spory zysk w getin na 3,4 % i jestem zadowolony. Bardzo okej jest ale mam pytanie jakie oprocentowanie są w Niemczech?

ostatnio edytowany wto, 4 października 2016 o godz. 12:42

galos galos
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 12 lutego 2015

• Wysłany: czw, 12 lutego 2015 o godz. 14:13

Możesz spróbować inwestować w surowce, to potrafi przynosić ciekawe zyski.

sinuscosinus sinuscosinus
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 18 lutego 2015

• Wysłany: śro, 18 lutego 2015 o godz. 14:50

Nie wiem jakie są oprocentowania w DE ale z tego co wiem to chyba są w miarę takie okej i nie aż takie złe. Co prawda u nas w Polsce jak pamiętam były jeszcze takie kiedyś jak nawet 6 lub 7% a teraz to już jest lipa i coraz mniej ale dalej to jest najlepszy sposób na oszczędzanie

lisa lisa
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 11 lutego 2015

• Wysłany: czw, 19 lutego 2015 o godz. 11:48

Lokaty przy deflacji są mało opłacalne. Ale gdzieś trzeba odkładać pieniądze jak się chce na poważnie oszczędzać. Ja sobie ustaliłam stały przelew z mojego ROR-u na konto oszczędnościowe, bo w razie czego mam dostęp do tych pieniędzy, a oprocentowanie jest podobne jak na lokacie. Gdy jednak lokaty będą miały kiedyś lepsze oprocentowanie to na pewno wykorzystam sytuację i założę taką lokatę. 

http://kredytpartner.pl/czy-istnieje-mozliwosc-powiekszenia-kredytu-o-koszty-transakcyjne-32.php

maximum maximum
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 14 stycznia 2014

• Wysłany: pon, 23 lutego 2015 o godz. 13:06

Moim zdaniem najbardziej formą inwestycji są obligacje korporacyjne. Co prawda o takim rozwoju papieru dłużnych możemy mówić dopiero odkąd pojawił się Catalyst, ale przez te kilka lat coraz więcej inwestorów się do tego przekonało. Mi pomaga bestcapital.pl w wyborze spólek, które wspomogę swym kapitałem. Wybieram pewne obligacje   - co prawda zysk jest mniejszy, ale ryzyko również. Warto też zerknąć na poniższy wykres  - chyba najlepiej obrazuje to jak ostatnimi czasy papiery dłużne stały się popularne.

https://bestcapital.pl/content/uploads/2014/11/Warto%C5%9B%C4%87-obrot%C3%B3w-instrumentami-na-CATALYST_2.jpg

ostatnio edytowany pon, 23 lutego 2015 o godz. 13:07

1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8