elvis
- Skąd?:
- Pierwszy post: 19 września 2012
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
A może warto byłoby zainwestować w mieszkanie albo biura i potem czerpać pieniądze z wynajmu? Na pewno byłby to dla nas bardzo duży zastrzyk gotówki.
Na stronie:
http://pomorzebusinessclub.pl/
Znajduje się na przykład bardzo dobra baza informacji na temat inwestycji jakie sa realizowane na pomorzu, w Trómieście . Powstaje tam obecnie wiele obiektów turystycznych. Cała branża rozrasta się, ludzie coraz chętniej podróżują, wypoczywają.
|
| |
elvis
- Skąd?:
- Pierwszy post: 19 września 2012
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
ostatnio edytowany śro, 24 grudnia 2014 o godz. 10:19
|
| |
gargoyle
- Skąd?:
- Pierwszy post: 24 grudnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Najlepiej zainwestować w złoto :)
|
| |
Fartek
- Skąd?:
- Pierwszy post: 14 października 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
|
| |
JimmyKot
- Skąd?:
- Pierwszy post: 24 grudnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Najlepsza inwestycja to złoto ;)
|
| |
buddowlaniec
- Skąd?:
- Pierwszy post: 28 stycznia 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Jakie złoto ? Co tutaj mówisz był amber i ani nie widać amber ani złota...Moim zdaniem po prostu lepiej jest skorzystać z jakiejś lokaty bo jest pewny zysk. Ja założyłem już na święta - taką mikołajkową i to na taki spory zysk w getin na 3,4 % i jestem zadowolony. Bardzo okej jest ale mam pytanie jakie oprocentowanie są w Niemczech?
ostatnio edytowany wto, 4 października 2016 o godz. 12:42
|
| |
galos
- Skąd?:
- Pierwszy post: 12 lutego 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Możesz spróbować inwestować w surowce, to potrafi przynosić ciekawe zyski.
|
| |
|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Nie wiem jakie są oprocentowania w DE ale z tego co wiem to chyba są w miarę takie okej i nie aż takie złe. Co prawda u nas w Polsce jak pamiętam były jeszcze takie kiedyś jak nawet 6 lub 7% a teraz to już jest lipa i coraz mniej ale dalej to jest najlepszy sposób na oszczędzanie
|
| |
lisa
- Skąd?:
- Pierwszy post: 11 lutego 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Lokaty przy deflacji są mało opłacalne. Ale gdzieś trzeba odkładać pieniądze jak się chce na poważnie oszczędzać. Ja sobie ustaliłam stały przelew z mojego ROR-u na konto oszczędnościowe, bo w razie czego mam dostęp do tych pieniędzy, a oprocentowanie jest podobne jak na lokacie. Gdy jednak lokaty będą miały kiedyś lepsze oprocentowanie to na pewno wykorzystam sytuację i założę taką lokatę.
maximum
- Skąd?:
- Pierwszy post: 14 stycznia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Moim zdaniem najbardziej formą inwestycji są obligacje korporacyjne. Co prawda o takim rozwoju papieru dłużnych możemy mówić dopiero odkąd pojawił się Catalyst, ale przez te kilka lat coraz więcej inwestorów się do tego przekonało. Mi pomaga bestcapital.pl w wyborze spólek, które wspomogę swym kapitałem. Wybieram pewne obligacje - co prawda zysk jest mniejszy, ale ryzyko również. Warto też zerknąć na poniższy wykres - chyba najlepiej obrazuje to jak ostatnimi czasy papiery dłużne stały się popularne.
https://bestcapital.pl/content/uploads/2014/11/Warto%C5%9B%C4%87-obrot%C3%B3w-instrumentami-na-CATALYST_2.jpg
ostatnio edytowany pon, 23 lutego 2015 o godz. 13:07
|
| |