byjma
- Skąd?:
- Pierwszy post: 30 marca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Proponuje założyć konto oszczędnościowe, na którym rośnie procent. Najlepszą ofertę ma teraz Getin Bank, jeśli wkład nie przekracza 10 tysięcy. Uważam, że warto zapoznać się z ich ofertą. Zawsze w jakimś stopniu pieniądze na koncie będą rosły w górę.
|
| |
marylaflanc
- Skąd?:
- Pierwszy post: 28 kwietnia 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
|
| |
whitegreen80
- Skąd?: Łódź
- Pierwszy post: 6 maja 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Lokata jest mało praktyczna - deklaracja gotówki może być tylko jednorazowa, i na określony czas. Radziłbym zdecydować się na konto oszczędnościowe - większość bankow oferuje całkiem niezłe oprocentowanie, liczba wpłat jest nieograniczona, podobnie jak czas na jaki się deklaruje usługę. Przy większym napływie pieniędzy warto rozważyć inwestycję w rynek nieruchomości - w ciągu najbliższych lat prognozuje się wzrost cen w branży, zatem jest to ostatni moment na zakup mieszkania lub działki. Oczywiście pośpiech nie jest korzystny, zaleca się specjalistyczne wsparcie kancelarii prawnej, który sporządzi umowę sprzedaży i nie dopuści do utopienia pieniędzy...
|
| |
ewazak
- Skąd?: Kielce
- Pierwszy post: 11 maja 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Jeżeli bierzemy pod uwagę niewielkie kwoty, to warto pomyśleć o kontach oszczędnościowych czy lokatach terminowych. Na początekwarto ustalić, czy potrzebujemy płynności finansowej i czy możemy ewnetualnie "zamrozić" gotówkę na jakiś czas. To podstawowa różnica między kontami a lokatami. Ja ostatnio założyłam lokatę w Noble Banku z atrakcyjnym oprocentowaniem :) Natomiast wiaodmo, zanim podejmiesz decyzję warto najpierw przejrzec różne rankingi ofert, ja ostatnio korzystałam z tej oszczednoscionline.pl/lokatyinternetowe/ oferty na szczęscie się pokrywają, zatem polecam!
|
| |
dadobb
- Skąd?: Łódź
- Pierwszy post: 27 kwietnia 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Konto oszczędnościowe albo lokaty. 2 opcje słuszne przy których można zaoszczędzić jakąś kwotę pieniędzy. Bez tego nie ma co liczyć, że człowiek odłoży jakąś kwotę - nie jest to możliwe. W Polsce tylko w taki sposób można zaoszczędzić jakoś i to kwoty dość spore.
|
| |
oloo
- Skąd?:
- Pierwszy post: 13 maja 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Faktycznie spore. Przecież są takie oprocentowania, że tylko bankom i państwu oddawać kolejne pieniądze. Teraz oszczędzać?
|
| |
malinski
- Skąd?:
- Pierwszy post: 17 kwietnia 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja jestem przekonany do obligacji korporacyjnych, dzięki którym mogę bezpiecznie zarabiać na swoją przyszłość. Wielu znajomych przekonało mnie do tego, że to najlepsze rozwiązanie.
|
| |
kubarejs
- Skąd?:
- Pierwszy post: 26 kwietnia 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Obligacje to jest dla mnie za ciężki temat. Trochę zawiły on jest..Po prostu nie warto się nim zajmować jak ktoś nie ma pojęcia nic a nic o rzeczach typu - podstawowe terminy. Jeśli ktoś jest typowym laikiem to niech się zastanowi nad lokatą. Ona potrafi przynieść czysty zysk.
|
| |
trateg
- Skąd?: Dobrodzień
- Pierwszy post: 31 maja 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
No ja oszczędzam już kilka lat w Axa. Inwesuję środki w fundusze. Na razie szału nie ma. Niestety dośc wysokie są koszty zarządzania. Zastanawiam się właśnie czy nie wycofac się z tego, bo obawiam się trochę czy to dobra inwestycja.
|
| |
motor
- Skąd?:
- Pierwszy post: 29 kwietnia 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Chyba wiecie czemu coraz mniej ludzi oszczędza..Nie mają z czego :( takie niskie są tutaj płace, że wydatki się robi na bięząco i zawsze jest pytanie po zakupach na co to poszła moja kasa..Tak mało się kupiło a tak dużo się zapłaciło. Chyba wszystko przez ten podatek.
|
| |