Forum budowlane - Jak oszczędzać na przyszłość? Lokaty, fundusze inwestycyjne?

powrót
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
Autor Wiadomość
byjma byjma
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 30 marca 2015

wyślij wiadomość zaproś do znajomych

• Wysłany: nie, 26 kwietnia 2015 o godz. 00:40
  • Temat postu: Odp: Jak oszczędzać na przyszłość? Lokaty, fundusze inwestycyjne?

Proponuje założyć konto oszczędnościowe, na którym rośnie procent. Najlepszą ofertę ma teraz Getin Bank, jeśli wkład nie przekracza 10 tysięcy. Uważam, że warto zapoznać się z ich ofertą. Zawsze w jakimś stopniu pieniądze na koncie będą rosły w górę.

marylaflanc marylaflanc
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 28 kwietnia 2015

• Wysłany: wto, 28 kwietnia 2015 o godz. 15:44
  • Temat postu: Odp: Jak oszczędzać na przyszłość? Lokaty, fundusze inwestycyjne?

Myślę, że teraz jest taka przejściowa sytuacja i dobrze oszczędzać poprzez konta oszczędnościowe polecam sprawdzić mój ranking kont oszczędnościowych na konta-oszczednosciowe.blogspot.com. Oprocentowanie ogólnie jest niskie, giełda jeszcze nie ruszyła a konto oszczędnościowe gwarantuje płynność środków.

whitegreen80 whitegreen80
  • Skąd?: Łódź
  • Pierwszy post: 6 maja 2015

• Wysłany: śro, 6 maja 2015 o godz. 17:56

Lokata jest mało praktyczna - deklaracja gotówki może być tylko jednorazowa, i na określony czas. Radziłbym zdecydować się na konto oszczędnościowe - większość bankow oferuje całkiem niezłe oprocentowanie, liczba wpłat jest nieograniczona, podobnie jak czas na jaki się deklaruje usługę.
Przy większym napływie pieniędzy warto rozważyć inwestycję w rynek nieruchomości - w ciągu najbliższych lat prognozuje się wzrost cen w branży, zatem jest to ostatni moment na zakup mieszkania lub działki. Oczywiście pośpiech nie jest korzystny, zaleca się specjalistyczne wsparcie kancelarii prawnej, który sporządzi umowę sprzedaży i nie dopuści do utopienia pieniędzy...

ewazak ewazak
  • Skąd?: Kielce
  • Pierwszy post: 11 maja 2015

• Wysłany: pon, 11 maja 2015 o godz. 19:45

Jeżeli bierzemy pod uwagę niewielkie kwoty, to warto pomyśleć o kontach oszczędnościowych czy lokatach terminowych. Na początekwarto ustalić, czy potrzebujemy płynności finansowej i czy możemy ewnetualnie "zamrozić" gotówkę na jakiś czas. To podstawowa różnica między kontami a lokatami. Ja ostatnio założyłam lokatę w Noble Banku z atrakcyjnym oprocentowaniem :) Natomiast wiaodmo, zanim podejmiesz decyzję warto najpierw przejrzec różne rankingi ofert, ja ostatnio korzystałam z tej oszczednoscionline.pl/lokatyinternetowe/ oferty na szczęscie się pokrywają, zatem polecam!

dadobb dadobb
  • Skąd?: Łódź
  • Pierwszy post: 27 kwietnia 2015

• Wysłany: śro, 13 maja 2015 o godz. 10:53

Konto oszczędnościowe albo lokaty. 2 opcje słuszne przy których można zaoszczędzić jakąś kwotę pieniędzy. Bez tego nie ma co liczyć, że człowiek odłoży jakąś kwotę - nie jest to możliwe. W Polsce tylko w taki sposób można zaoszczędzić jakoś i to kwoty dość spore.

oloo oloo
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 13 maja 2015

• Wysłany: śro, 13 maja 2015 o godz. 12:45

Faktycznie spore. Przecież są takie oprocentowania,  że tylko bankom i państwu oddawać kolejne pieniądze. Teraz oszczędzać? 

malinski malinski
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 17 kwietnia 2015

• Wysłany: czw, 14 maja 2015 o godz. 02:01

Ja jestem przekonany do obligacji korporacyjnych, dzięki którym mogę bezpiecznie zarabiać na swoją przyszłość. Wielu znajomych przekonało mnie do tego, że to najlepsze rozwiązanie.

kubarejs kubarejs
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 26 kwietnia 2015

• Wysłany: czw, 14 maja 2015 o godz. 12:30

Obligacje to jest dla mnie za ciężki temat. Trochę zawiły on jest..Po prostu nie warto się nim zajmować jak ktoś nie ma pojęcia nic a nic o rzeczach typu - podstawowe terminy. Jeśli ktoś jest typowym laikiem to niech się zastanowi nad lokatą. Ona potrafi przynieść czysty zysk.

trateg trateg
  • Skąd?: Dobrodzień
  • Pierwszy post: 31 maja 2015

• Wysłany: nie, 31 maja 2015 o godz. 01:28

No ja oszczędzam już kilka lat w Axa. Inwesuję środki w fundusze. Na razie szału nie ma. Niestety dośc wysokie są koszty zarządzania. Zastanawiam się właśnie czy nie wycofac się z tego, bo obawiam się trochę czy to dobra inwestycja.

motor motor
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 29 kwietnia 2015

• Wysłany: wto, 2 czerwca 2015 o godz. 16:11

Chyba wiecie czemu coraz mniej ludzi oszczędza..Nie mają z czego :( takie niskie są tutaj płace, że wydatki się robi na bięząco i zawsze jest pytanie po zakupach na co to poszła moja kasa..Tak mało się kupiło a tak dużo się zapłaciło. Chyba wszystko przez ten podatek.

1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8