Forum budowlane - Jak oszczędzać na przyszłość? Lokaty, fundusze inwestycyjne?

powrót
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
Autor Wiadomość
martyna martyna
  • Skąd?: Strzyboga
  • Pierwszy post: 3 lutego 2015

wyślij wiadomość zaproś do znajomych

• Wysłany: śro, 25 lutego 2015 o godz. 11:25
  • Temat postu: Odp: Jak oszczędzać na przyszłość? Lokaty, fundusze inwestycyjne?

Jak lokaty słabą inwestycją ja się akurat z tym nie zgodzę bo przecież zysk jest tutaj pewny są takie lokaty na pół roku i po prostu procent nie jest za duży ale te 3 procent. Jak się wsadzi już jakąś konkretną sumę to na czysty wychodzi całkiem dobry zysk, zawsze to jest lepsze niż te niepewne fundusze inwestycyjne

A potem można ten zysk wydać na przykład zgodnie z pomysłami, umieszczonymi tutaj http://mieszkaniezesmakiem.yolasite.com/, zapraszam serdecznie wszystkich ciekawskich:-)

ostatnio edytowany pią, 29 maja 2015 o godz. 01:04

lisa lisa
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 11 lutego 2015

• Wysłany: pon, 2 marca 2015 o godz. 13:27
  • Temat postu: Odp: Jak oszczędzać na przyszłość? Lokaty, fundusze inwestycyjne?

ja odkładam aktualnie pieniądze na koncie oszczędnościowym. kiedyś miałam lokatę, ale obecnie te lokaty w bankach są tak marnie oprocentowane, że zrezygnowałam. mam już trochę odłożone i się zastanawiam czy nie kupić mieszkania na kredyt (wkład własny powinnam uzbierać) i potraktować je jako inwestycję. tzn. mogłabym je wynajmować i z wpływów spłacać kredyt i coś by jeszcze na moje konto na miesiąc wpływało. co o tym myślicie? 

polecam wszystkim Proste Konto Osobiste w Meritum Bank, jest naprawdę korzystne

lissy lissy
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 5 marca 2015

• Wysłany: czw, 5 marca 2015 o godz. 19:08

No nie wiem z kredytem to zawsze trzeba uważać i jakoś po prostu ocenić to, że się akurat pracuję w bardzo dobrej takiej firmie gdzie jej nie grozi bankructwo i umowa jest na czas nieokreślony..Zdecydowanie po prostu z tym się zgodzę lokat w Polsce są rzędu 2-3% : (

No i jak tam u was plany wakacyjne sa bo ja na pewnoe przeczytaniu bloga http://zwiedzamswiat.blogx.pl/ - zaczne zwiedzac swiat. Sama juz nazwa mnie zainspirowala do dzialani.

ostatnio edytowany wto, 23 czerwca 2015 o godz. 20:10

Nick200 Nick200
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 10 marca 2015

• Wysłany: wto, 10 marca 2015 o godz. 12:39

Na początek odłożyć na konto oszczędnościowe, uzbierać ok. 5k i wpłacić na TFI lub obligacje

annazak annazak
  • Skąd?: Piaseczno
  • Pierwszy post: 31 marca 2015

• Wysłany: wto, 31 marca 2015 o godz. 14:43

Ja też ostatnio miałam podobny problem, ale zdecydowałam się na lokatę Happy w Idea Banku z oprocentowaniem 4%. teraz niestety oprocentowanie lokat się zmnieszyło ale czasem są jeszcze jakieś dobre oferty. Ja znalazłam swoją w porównywarce na stronie oszczednoscionline.pl. Zatem mogę polecić, pozdrawiam!

mimari mimari
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 17 marca 2015

• Wysłany: śro, 1 kwietnia 2015 o godz. 20:35

Konta oszczędnościowe przy obecnym oprocentowaniu zwykłych lokat bankowych można uznać za rozsądny pomysł. Można w ten sposób odkładać pieniądzę i po zgromadzeniu większego kapitału zastanowić się, gdzie warto go zainwestować na jakiś większy procent zysku.

maniahirsz maniahirsz
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 2 kwietnia 2015

• Wysłany: czw, 2 kwietnia 2015 o godz. 18:52

Najważniejsza jest dywersyfikacja kapitału. Napewno warto część oszczędności trzymać na lokacie, cześć w funduszach inwestycyjnych. Ryzyko powinno być uzależnione od wieku - im człowiek starszy tym mniej ryzykowne aktywa. Ale teraz podział na depozyt w banku i akcje spółek dywidendowych dla 30latka jest wg mnie najlepszy. Polecam mójego bloga konta-oszczednosciowe.blogspot.com - ranking lokat 2015 - tam analizuję aktualne oferty lokat bankowych.

harrdy harrdy
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 25 marca 2015

• Wysłany: wto, 14 kwietnia 2015 o godz. 20:28

Słyszałem już różne rewelacje jeśli chodzi o ten bank amber gold propoonowali bardzo takie duże oprocentowanie i niestety bardzo wiele osób się na tym przejechało zupełnie jakoś tak niepotrzebnie..Nie chciałbym, żeby u mnie się ta sprawa tak samo zrobiła i pytanie do was co sądzicie o banku bgż? Tutaj jest propozycja rzędu lokaty 6%

Kalma Kalma
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 15 lutego 2014

• Wysłany: wto, 21 kwietnia 2015 o godz. 13:53

Ofert dla naszych pieniędzy jest sporo, możemy ratować przedsiebiorstwa jak tutaj, dawać do banku lokaty. Myślę, że to kwestia podjęcia ryzyka inwestycyjnego, chcemy zarobić, czy ratować sie tylko przed inflacją.

ana7766 ana7766
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 11 kwietnia 2015

• Wysłany: czw, 23 kwietnia 2015 o godz. 21:03

Jeśli już ktoś myśli o takiej całkowitej stabilizację właśnie na emeryturze to po prostu musi się zdecydować na jakąś polisę. Ona polega na tym, że co miesiąc wpłaca się na wskazane konto kwotę wcześniej wyznaczoną 100zł. Nie jest to takie głupie w dłuższej perspektywie czasu wszystko się może zwrócić :) a tak dla młodszych to tylko lokaty.

1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8