Forum budowlane - Jak oszczędzać na przyszłość? Lokaty, fundusze inwestycyjne?

powrót
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
Autor Wiadomość
malinski malinski
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 17 kwietnia 2015

wyślij wiadomość zaproś do znajomych

• Wysłany: pon, 8 czerwca 2015 o godz. 21:41
  • Temat postu: Odp: Jak oszczędzać na przyszłość? Lokaty, fundusze inwestycyjne?

Fundusze i lokaty to chyba jedyny sposób.

olakuna111 olakuna111
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 10 czerwca 2015

• Wysłany: śro, 10 czerwca 2015 o godz. 19:09
  • Temat postu: Odp: Jak oszczędzać na przyszłość? Lokaty, fundusze inwestycyjne?

Na moim blogu - tutaj - piszę ciekawie różnych produktach bankowych, które oferowane są w polskich bankach.

ostatnio edytowany śro, 10 czerwca 2015 o godz. 19:10

dzaa dzaa
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 10 czerwca 2015

• Wysłany: śro, 10 czerwca 2015 o godz. 20:23

Najlepiej założyć jakąś lokatę i na pewno najlepiej będzie założyć ją po to by akurat tam władować swoje całe zaoszczędzone pieniądze. Po prostu trzeba tak zrobić i po prostu warto tam liczyć na jakiś dobry nawet bardzo dobry procent. Wszystko się da zrobić :)

teo teo
  • Skąd?: Warszawa
  • Pierwszy post: 11 czerwca 2015

• Wysłany: czw, 11 czerwca 2015 o godz. 12:47

bardzo fajny watek ;) duza dawka wiedzy ;)

Mała29 Mała29
  • Skąd?: Łazy
  • Pierwszy post: 10 maja 2015

• Wysłany: czw, 11 czerwca 2015 o godz. 23:41

Jaka duża dawka wiedzy..Trzeba robić i trzeba dalej inwestować. Nie ma się co zastanawiać tylko trzeba ruszać do akcji i cały czas atakować. Ja jedynie powiem, że jakoś tak zawsze inwestuję w lokaty. W tym widzę zawsze skuteczny zysk i pewny jak na te czasy.

michaell66 michaell66
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 7 maja 2015

• Wysłany: sob, 13 czerwca 2015 o godz. 23:05

Chować pod poduszkę..Zamiast kasę przeznaczać na jakiegoś browarka można sobie przeznaczyć to według mnie na skarbonke. Nie ma co palić papierosów bo na to też idzie bardzo dużo kasy i na to też się bardzo wiele traci. Trzeba ograniczyć na pewno nałogi.

adamzych adamzych
  • Skąd?: Kraków
  • Pierwszy post: 19 czerwca 2015

• Wysłany: pią, 19 czerwca 2015 o godz. 18:04

Ciężko jest oszczędzać, biorąc pod uwagę bieżące wydatki. Natomiast nie oszukujmy się, jeśli teraz nie jesteśmy w stanie zaoszczędzić 50zł miesiecznie to czemu mielibyśmy oszczędzać za powiedzmy 5 lat przy wyższych zarobkach 500zł? Ja na szczęście odłożyłem sporą sumę i nauczyłem się oszczędzać. Głownie moja gotówka jest na lokatach i zazwyczaj korzystam z rankingów porównujących najlepsze. Moge polecić np ten http://oszczednoscionline.pl/ranking-lokat  Pozdrawiam!

ostatnio edytowany pią, 19 czerwca 2015 o godz. 18:04

kamiladrozd kamiladrozd
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 20 lipca 2015

• Wysłany: pon, 20 lipca 2015 o godz. 20:46

Ja ostatnio założyłam lokatę bankową w Idea Banku na 4%. Wydaje mi się, że to całkiem niezła propozycja, ale nie jestem pewna cy to nadal aktualne :) Ja zawsze szukając produktów finansowych korzystam z rankingu, któremu już zaufalam sprawdź na polskabankowosc.pl  

ostatnio edytowany pon, 20 lipca 2015 o godz. 20:47

bronchilda bronchilda
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 13 lipca 2015

• Wysłany: śro, 22 lipca 2015 o godz. 12:52

Jeśli odkładamy co miesiąc 200 zł na konto oszczędnościowe, to nawet jeśli jest ono oprocentowane na 0% (czyli w ogóle nie procentuje), to po 15 latach oszczędzania będziemy mieć odłożony kapitał w wysokości 36 000 zł.
Jeśli potrafilibyśmy odkładać pieniądze w taki sposób, żeby jednak były one pomnażane, to po 15 latach możemy mieć więcej niż odłożyliśmy.

malinski malinski
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 17 kwietnia 2015

• Wysłany: czw, 13 sierpnia 2015 o godz. 15:04

Trzeba założyć lokatę. To jest najlepsze.

1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8