Forum budowlane - jaki piec?

powrót
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
Autor Wiadomość
beti i michał beti i michał
  • Skąd?: Przeworno
  • Pierwszy post: 20 stycznia 2010

wyślij wiadomość zaproś do znajomych

• Wysłany: sob, 23 stycznia 2010 o godz. 16:12
  • Temat postu: Odp: jaki piec?

Pompa ciepła żeczywiście taniej wychodzi ... tylko na początek czeba wydać 60.000 zł i liczyć na bezawaryjność przez kilkanaście lat ... Nie wiem jak poradzi sobie jeśli temperatura na zewnątrz spadnie do -20 więc pewie piec tradycyjny też trzeba zainstalować a już nie mówię o sytłacji kiedy braknie prądu ... Kuzyn kupił piec na eko groszek z podajnikiem tłokowym i strasznie nażekał ( podobno w 3 dni 100kg splił ) ale przyjechał instalator coś z komputeremsterującym porobił i jak ręką odjał ... Ja prawdopodobnie jak kolega sugerował wybiorę piec z dodatkowym paleniskiem tak na wszelki wypadekUśmiech

Agnes Agnes
  • Skąd?: Legnica
  • Pierwszy post: 9 lutego 2010

• Wysłany: wto, 9 lutego 2010 o godz. 17:05

Witam!

Czy ktoś może mi powiedzieć jak sprawdza się piec na eko groszek, mam na mysli piec RED EKO DUO.Pozdrawiam!

pol77l pol77l
  • Skąd?: Chmielnik
  • Pierwszy post: 12 stycznia 2010

• Wysłany: śro, 10 lutego 2010 o godz. 16:28

kosa napisał(a):

my mamy goscia ktory zna sie na piecach na eko groszek pracuja razem z mezem, naprawde jest super widzielismy jak robi laczenia wszystko dokladnie i on i my polecamy piec na eko groszek rocznie placi sie 2400zl. a piec chodzi caly czas, bo tez ogrzewa wode

A jaki masz metrarz domu do ogrzania

Zielona Zielona
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 14 lutego 2010

• Wysłany: nie, 14 lutego 2010 o godz. 11:17

Witam :)

Ja się również zastanawiam nad wyborem pieca. Z moich poszukiwań mocno zastanawiam się nad pompą ciepła. O duże mrozy się nie martwię z tego względu, że od pewnej głębokości pod powierzchnią ziemi temperatura jest na plusie i jest stała. Oczywiście dochodzi do tego wybór czynnika roboczego.