Rafal Cichocki
- Skąd?: Warszawa
- Pierwszy post: 27 listopada 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
dudowniczylewus napisał(a):
a jaki jest wasz stosunek do tradycyjngo piecyka gazowego Junkers? warto dodatkowo zakladać taki piecyk na wode, czy lepiej podpiąc do główengo ogrzewania
Witam,
Marka Junkers posiada w swojej ofercie szeroki asortyment urządzeń gazowych. Jeżeli zastanawiają się Państwo nad zainstalowaniem dwóch urządzeń (podgrzewacza ciepłej wody użytkowej, i kotłem gazowym jednofunkcyjnym z zasobnikiem c.w.u lub dwufunkcyjnym), zdecydowanie polecam wybór kotłów kondensacyjnych z rodziny Cerapur. Wykorzystanie kondensacji znacząco wpłynie na zwiększenie sprawności kotła, więc różnica w zakupie zwróci się w dość krótkim czasie. Chętnie odpowiem na ewentualne dalsze pytania.
Pozdrawiam,
- Skąd?:
- Pierwszy post: 1 grudnia 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
|
| |
adam_f80
- Skąd?:
- Pierwszy post: 24 kwietnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
piec to najlepiej żaden. biorą pod uwagę obecne dotacje, to znacznie bardziej nam się opłaca inwestować w oze, a już najbardziej w pompy ciepła. jak ktoś był w uk, to pewnie wie, że tam taki sposób ogrzewania domów to standard.
|
| |
Rafal Cichocki
- Pierwszy post: 27 listopada 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
adam_f80 napisał(a):
piec to najlepiej żaden. biorą pod uwagę obecne dotacje, to znacznie bardziej nam się opłaca inwestować w oze, a już najbardziej w pompy ciepła. jak ktoś był w uk, to pewnie wie, że tam taki sposób ogrzewania domów to standard.
Witam,
Marka Junkers posiada w swojej ofercie również gruntowe pompy ciepła z rodziny Supraeco, które idealnie nadają się do budynków jednorodzinnych. Pompa Supraeco STE posiada pięć wielkości mocy grzewczej 6,8, 10, 13 i 17kW oraz współczynnik COP wynoszący do 4,8. Urządzenie cechuje się kompaktowymi wymiarami, a wbudowany zasobnik ciepłej wody gwarantuje oszczędność miejsca. W przypadku modeliu o mocy 13 i 17kW urządzenie nie posiada wbudowanego zasobnika, natomiast jest przystosowane fabrycznie do podłączenia zbiornika zewnętrznego. Dodatkowo izolowana akustycznie obudowa ogranicza hałas urządzenia jedynie do 32 dB(A). W razie jakichkolwiek pytań pozostaję do dyspozycji.
Pozdrawiam,
Koro575
- Skąd?:
- Pierwszy post: 10 czerwca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja jesem za kotłem na pellet. Cena kupna nie jest tragiczna, a na prawdę dobrze pracuje
|
| |
monika.kow79
- Skąd?: Bytom
- Pierwszy post: 22 października 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Zdecydowanie chyba najlepszym rozwiązaniem jst pompa ciepła. Rozważaliśmy to z mężem, ale czego żałuję, zrezygnowaliśmu z tego rozwiązania. Zdecydowalismy sie na klasyczne ogrzewanie gazowe, z uwagi na wygodę. Na koszty eksploatacji duży wpływ ma dobre zaprojektowanie całej instalacji, jej wykonanie i dobór właściwego kotła. Jesli jesteś z Lublina polecam do wykonania całej instalacji firmę Gazinstal. Naprwdę warto sie do nich zwrócić. Wykonują również inne instalacje oraz przyłącza. Przy budowie domu kontakt z taką firmą może się okazać przydatny. Poniżej zamieszczam link do ich strony http://www.gazinstal.net/
|
| |
heil
- Skąd?:
- Pierwszy post: 9 maja 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Cześć, jesienią wymieniałem piec i gorąco mogę polecić firmę http://sunbenefit.pl/, kupiłem od nich piec i usługę. Zamontowali wszystko jak trzeba w szybkim czasie, także jestem bardzo zadowolony :)
|
| |
adam_f80
- Skąd?:
- Pierwszy post: 24 kwietnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
monika.kow a dlaczego jeśli można spytać ostatecznie zrezygnowaliście z pompy ciepła? przecież to również jest wygoda
|
| |
bazyll
- Pierwszy post: 14 października 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
my chcemy juz ruszyc z tym wszystkim, musze w tym tygodniu w koncu podjąc decyzję, czy bedziemy się ogrzewac gazem lpg od amerigas, czy bedziemy dzierżawić zbiornik itp
|
| |
Derpka
- Skąd?:
- Pierwszy post: 5 października 2016
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Zawsze warto zasięgnąc rady specjalistów, którzy zawodowo zajmują się kotłami. Mnie akurat interesował kocioł z automatycznym podajnikiem paliwa i właściwie wszelkie niezbędne informacje zasięgnęłam od firmy http://kotlarstwo.co
ostatnio edytowany nie, 16 października 2016 o godz. 18:01
|
| |