Forum budowlane - jaki piec?

powrót
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
Autor Wiadomość
Rafal Cichocki Rafal Cichocki
  • Skąd?: Warszawa
  • Pierwszy post: 27 listopada 2015

wyślij wiadomość zaproś do znajomych

• Wysłany: pią, 27 listopada 2015 o godz. 08:50
  • Temat postu: Odp: jaki piec?

dudowniczylewus napisał(a):

a jaki jest wasz stosunek do tradycyjngo piecyka gazowego Junkers? warto dodatkowo zakladać taki piecyk na wode, czy lepiej podpiąc do główengo ogrzewania

Witam,

Marka Junkers posiada w swojej ofercie szeroki asortyment urządzeń gazowych. Jeżeli zastanawiają się Państwo nad zainstalowaniem dwóch urządzeń (podgrzewacza ciepłej wody użytkowej, i kotłem gazowym jednofunkcyjnym z zasobnikiem c.w.u lub dwufunkcyjnym),  zdecydowanie polecam wybór kotłów kondensacyjnych z rodziny Cerapur. Wykorzystanie kondensacji znacząco wpłynie na zwiększenie sprawności kotła, więc różnica w zakupie zwróci się w dość krótkim czasie. Chętnie odpowiem na ewentualne dalsze pytania.

Pozdrawiam,

Konsultant marki Junkers

• Skąd?:
  • Pierwszy post: 1 grudnia 2015

• Wysłany: wto, 1 grudnia 2015 o godz. 09:03

najlepsze są na moje solidne kotły z zamkniętą komorą spalania ponieważ są bardzo dobre i grzeją całe mieszkanie. Warto sobie zastosować taki kocioł w domu bo jest bardzo oszczędny.

adam_f80 adam_f80
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 24 kwietnia 2014

• Wysłany: wto, 1 grudnia 2015 o godz. 16:34

piec to najlepiej żaden. biorą pod uwagę obecne dotacje, to znacznie bardziej nam się opłaca inwestować w oze, a już najbardziej w pompy ciepła. jak ktoś był w uk, to pewnie wie, że tam taki sposób ogrzewania domów to standard.

Rafal Cichocki Rafal Cichocki
  • Pierwszy post: 27 listopada 2015

• Wysłany: pią, 18 grudnia 2015 o godz. 11:38

adam_f80 napisał(a):

piec to najlepiej żaden. biorą pod uwagę obecne dotacje, to znacznie bardziej nam się opłaca inwestować w oze, a już najbardziej w pompy ciepła. jak ktoś był w uk, to pewnie wie, że tam taki sposób ogrzewania domów to standard.

Witam, 

Marka Junkers posiada w swojej ofercie również gruntowe pompy ciepła z rodziny Supraeco, które idealnie nadają się do budynków jednorodzinnych. Pompa Supraeco STE posiada pięć wielkości mocy grzewczej 6,8, 10, 13 i 17kW oraz współczynnik COP wynoszący do 4,8. Urządzenie cechuje się kompaktowymi wymiarami, a wbudowany zasobnik ciepłej wody gwarantuje oszczędność miejsca. W przypadku modeliu o mocy 13 i 17kW urządzenie nie posiada wbudowanego zasobnika, natomiast jest przystosowane fabrycznie do podłączenia zbiornika zewnętrznego. Dodatkowo izolowana akustycznie obudowa ogranicza hałas urządzenia jedynie do 32 dB(A). W razie jakichkolwiek pytań pozostaję do dyspozycji. 

Pozdrawiam, 

Konsultant marki Junkers

Koro575 Koro575
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 10 czerwca 2014

• Wysłany: pon, 21 grudnia 2015 o godz. 08:45

Ja jesem za kotłem na pellet. Cena kupna nie jest tragiczna, a na prawdę dobrze pracuje

monika.kow79 monika.kow79
  • Skąd?: Bytom
  • Pierwszy post: 22 października 2015

• Wysłany: śro, 23 grudnia 2015 o godz. 10:09

Zdecydowanie chyba najlepszym rozwiązaniem jst pompa ciepła. Rozważaliśmy to z mężem, ale czego żałuję, zrezygnowaliśmu z tego rozwiązania. Zdecydowalismy sie na klasyczne ogrzewanie gazowe, z uwagi na wygodę. Na koszty eksploatacji duży wpływ ma dobre zaprojektowanie całej instalacji, jej wykonanie i dobór właściwego kotła. Jesli jesteś z Lublina polecam do wykonania całej instalacji firmę Gazinstal. Naprwdę warto sie do nich zwrócić. Wykonują również inne instalacje oraz przyłącza. Przy budowie domu kontakt z taką firmą może się okazać przydatny. Poniżej zamieszczam link do ich strony http://www.gazinstal.net/

heil heil
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 9 maja 2014

• Wysłany: śro, 2 marca 2016 o godz. 01:28

Cześć, jesienią wymieniałem piec i gorąco mogę polecić firmę http://sunbenefit.pl/, kupiłem od nich piec i usługę. Zamontowali wszystko jak trzeba w szybkim czasie, także jestem bardzo zadowolony :) 

adam_f80 adam_f80
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 24 kwietnia 2014

• Wysłany: czw, 3 marca 2016 o godz. 18:39

monika.kow a dlaczego jeśli można spytać ostatecznie zrezygnowaliście z pompy ciepła? przecież to również jest wygoda

bazyll bazyll
  • Pierwszy post: 14 października 2013

• Wysłany: nie, 9 października 2016 o godz. 18:56

my chcemy juz ruszyc z tym wszystkim, musze w tym tygodniu w koncu podjąc decyzję, czy bedziemy się ogrzewac gazem lpg od amerigas, czy bedziemy dzierżawić zbiornik itp

Derpka Derpka
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 5 października 2016

• Wysłany: śro, 12 października 2016 o godz. 11:09

Zawsze warto zasięgnąc rady specjalistów, którzy zawodowo zajmują się kotłami. Mnie akurat interesował kocioł z automatycznym podajnikiem paliwa i właściwie wszelkie niezbędne informacje zasięgnęłam od firmy http://kotlarstwo.co

ostatnio edytowany nie, 16 października 2016 o godz. 18:01

1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11