Sylwia409
- Skąd?: Jędrzejów
- Pierwszy post: 10 kwietnia 2010
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
My zdecydowaliśmy się na piec na Eko groszek firmy Heft.
|
| |
maciek
- Skąd?: Szczytno
- Pierwszy post: 14 kwietnia 2010
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
A jakich wymiarów musi byś kotłownia w przypadku kotła na paliwo stałe?
ostatnio edytowany śro, 14 kwietnia 2010 o godz. 14:58
|
| |
Czesław
- Skąd?: Wrocław
- Pierwszy post: 9 października 2009
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Dla kotłów o mocy od 25 do 2000 kW należy zachować: - od przodu kotła odstęp co najmniej o 0,5 m większy niż długość urządzenia; - od tyłu kotła co najmniej 0,7 m chyba, że kocioł posiada poziome kanały konwekcyjne czyszczone wyłącznie z tyłu wówczas odstęp z tyłu również powinien być co najmniej o 0,5 m większy niż długość urządzenia; - od boku kotła do ściany co najmniej 1m. Wysokość pomieszczenia nie powinna być mniejsza niż: - podwójna wysokość kotła, ale nie mniej niż 2,5 m
|
| |
bogna
- Skąd?: Olsztyn
- Pierwszy post: 4 stycznia 2010
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
W przypadku kotła na paliwo stałe powinno być wydzielone dodatkowo pomieszczenie na skład paliwa. W przypadku domu bez piwnic, w kotłowni usytuowanej w cześci mieszkalnej to raczej niemożliwe.
|
| |
mrova
- Skąd?: Łąka
- Pierwszy post: 23 października 2009
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
|
| |
hann64
- Skąd?: Tomczyce
- Pierwszy post: 26 października 2009
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Może ktoś z was mi wytłumaczy, jaka jest różnica pomiędzy kotłem gazowym jedno- i dwufunkcyjnym? I jaki lepiej zamontować w chałupie, która ma 137m2 powierzchni uzytkowej? Czytam i czytam na różnych forach budowlanych i jestem coraz głupsza... Może ktoś z was ma już jakieś doświadczenia w tym temacie?
|
| |
ada
- Skąd?: Morąg
- Pierwszy post: 8 listopada 2009
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
lepszy jest kociol dwufunkcyjny gdyz otrzymujesz i cieplo i grzeje wode za 1 razem , ale ceny sa kosmiczne, same oplaty miesieczne na mieszkanie 2 pokojowe i ocieplone to 70zl.plus oplata za gaz miesiecznie nam to wychodzi 400zl. MASAKRA, WIEC W MOIM PRZYSZLYM DOMU ZERO GAZU NA OGRZEWANIE TYLKO NA EKO GROSZEK
|
| |
beti i michał
- Skąd?: Przeworno
- Pierwszy post: 20 stycznia 2010
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Firma Defro wprowadziła jakiś czas temu Defro Akm Uni dość ciekawie się to prezentuje ale ciekawe jak w praktyce?
|
| |
mawitt
- Skąd?: Kielce
- Pierwszy post: 25 października 2009
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
ogólnie defro to porażka. mam znajomych, którzy używają Defro, nie są zadowoleni. Słyszałam, że serwis też mają do kitu. Zresztą, pochodzę z okolicy gdzie defro ma siedzibę i raczej nie mają dobrej opini.
|
| |
hann64
- Skąd?: Tomczyce
- Pierwszy post: 26 października 2009
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Hydraulik poleca mi piec jednofunkcyjny z zasobnikiem 120l firmy De Dietrich? Ktoś coś słyszał na ten temat?
|
| |