Vikki
- Skąd?: Warszawa
- Pierwszy post: 1 grudnia 2017
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja, już od 3 lat, ma kocioł na pellet firmy http://sas.busko.pl/ i sprawdza się doskonale, zarówno pellet, jak i sam kocioł. Oczywiście jest z automatycznym podajnikiem, bo wygoda jest dla mnie bardzo ważna, a dzięki takiemu podajnikowi nie ma przy kotle zbyt wiele pracy. A zima nawet najmroźniejsza nie jest mi straszna - bo w domu ciepło i to przy stosunkowo niewielkich kosztach ogrzewania.
|
| |
punky
- Skąd?:
- Pierwszy post: 22 czerwca 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
|
| |
mazi88
- Skąd?:
- Pierwszy post: 19 lipca 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Vikki napisał(a):
Ja, już od 3 lat, ma kocioł na pellet firmy http://sas.busko.pl/ i sprawdza się doskonale, zarówno pellet, jak i sam kocioł. Oczywiście jest z automatycznym podajnikiem, bo wygoda jest dla mnie bardzo ważna, a dzięki takiemu podajnikowi nie ma przy kotle zbyt wiele pracy. A zima nawet najmroźniejsza nie jest mi straszna - bo w domu ciepło i to przy stosunkowo niewielkich kosztach ogrzewania.
a jaki pelletem zasypujesz??
|
| |
fasada
- Skąd?:
- Pierwszy post: 28 lipca 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Nie jestem przekonana do pieców na pellet, emisja zanieczyszczeń jednak jest duża. Gazowe kotły jednak pod tym względem wypadają lepiej. Z rodzicami właśnie zastanawiamy się nad wymianą instalacji i chyba zdecydujemy się na Termet https://sklep.auroks.pl/kotly-termet-gazowe . Nie wiemy jeszcze tylko czy jedno- czy dwufunkcyjny, ale to kwestia do przedyskutowania
|
| |
pawel79113
- Skąd?:
- Pierwszy post: 26 stycznia 2018
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Jak jest możliwośc to najlepiej gazowe ogrzewanie.
|
| |
jagna733
- Skąd?: Koszalin
- Pierwszy post: 13 grudnia 2017
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja zamówiłam sobie kocioł KLASTER 5 o mocy 14 kW. Przyjechał handlowiec. Wymierzył, doradził, zaproponował układ techniczny ... nie wziął za to nic 0 PLN. Taka obsługa to poziom 21 wieku. Na tą chwilę polecam kotły Witkowski.
ostatnio edytowany czw, 14 czerwca 2018 o godz. 17:38
|
| |
Rafal Cichocki
- Skąd?: Warszawa
- Pierwszy post: 27 listopada 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
pawel79113 napisał(a):
Jak jest możliwośc to najlepiej gazowe ogrzewanie.
Witam,
Dokładnie. Jeżeli do budynku podłączona jest sieć gazowa, najbardziej korzystnym ekonomicznie rozwiązaniem będzie zastosowanie gazowego kotła kondensacyjnego. Natomiast w przypadku braku podłączenia sieci gazowej do budynku polecam zastosowanie gruntowej lub powietrznej pompy ciepła. Zarówno kotły gazowe jak i pompy ciepła znakomicie współpracują z ogrzewaniem podłogowym. Kocioł kondensacyjny przy pracy w parametrach niskotemperaturowych uzyskuje dodatkowy odzysk ciepła z pary wodnej znajdującej się w spalinach, przez co osiągana jest wyższą sprawność pracy. Pompa ciepła natomiast będzie pobierać mniej energii elektrycznej do pracy sprężarki.
Obydwa rozwiązania zapewniają bezobsługową i ekologiczną pracę. O wszystkich wyżej wymienionych urządzeniach, jak i innych rozwiązaniach ogrzewania budynku, można przeczytać na stronie internetowej http://www.junkers.pl/produkty/.
W razie pytań - chętnie odpowiem
Pozdrawiam,
Morgrana
- Skąd?:
- Pierwszy post: 17 marca 2017
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
|
| |
kontowneek
- Skąd?: Łańcut
- Pierwszy post: 12 marca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
W kwestii doboru pieca nie pomogę bo nie znam się na tym za bardzo. Natomiast wiem, że Radwin Serwis oferuje profesjonalny serwis i naprawy. Jak miałem problem z moim gazowym Buderusem to zwróciłem się do nich i szybko naprawili usterkę.
|
| |
mazi88
- Skąd?:
- Pierwszy post: 19 lipca 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
moim zdaniem od piecy się odchodzi. Coraz częściej jest wybierane ogrzewanie pompa ciepła. Ekologiczna świadomość ludzi rośnie.
|
| |