kingax20x
- Skąd?:
- Pierwszy post: 4 listopada 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Planuję rozpocząć odchudzanie, ale nie wiem jaką dietę wybrać. Co możecie mi polecić? Prosiłabym o pomoc w tej kwestii, a także w sprawie ćwiczeń. Czy zapisać się na siłownię, basen, wczasy odchudzające, pilates? Co byłoby najskuteczniejsze? Dodam, że mam nadwagę 10 kg, więc to całkiem dużo do zgubienia. Poza tym mój plan to zgubienie nadwagi do końca tego roku. Proszę o Wasze porady. Obecnie znalazłam trochę informacji o wczasach tutaj, co o tym sądzicie, czy warto skorzystać?
http://www.primaveraspa.pl/wczasy-odchudzajace.html
|
| |
nerkv
- Skąd?: Łódź
- Pierwszy post: 6 sierpnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Nie ma jednego sposobu dobrego dla wszystkich. Mnie pomogły regularne ćwiczenia 3-4 razy w tygodniu, odpowiednia dieta, a także zioła http://www.big-active.pl/ziola-mnicha-na-odchudzanie Efekty odchudzania były zauważalne po ok 3 tygodniach, ale nie chciałam chudnąć w szybkim czasie, a w zdrowym, żeby to nie był szok dla mojego organizmu i żebym nie miała później efektu jojo. Moja dieta trwała 9tygodni i schudłam podczas niej 10kg.
|
| |
Renite
- Skąd?: Wadowice
- Pierwszy post: 20 września 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Zgodzę się z kolegą wyżej, że chyba najlepiej regularnie ćwiczyć a do tego regularnie jeść, żeby metabolizm był prawidłowy. Niestety diet jest od zaczepienia najlepiej udać się do dietetyka, który na wytyczy dokładną dietę najlepiej mu powiedziec, na czym na zależy co chcemy osiągnąć do tego jakiś delikatny fitness i będziemy naprawdę świetnie wyglądać i się czuć to przecież przede wszystkim najważniejsze. Naprawdę warto zainwestować w dietetyka dzięki niemu będziesz wiedział co jest na rzeczy. Kiedyś tez wiele na forum czytałem, ale mało mi to dawało.
|
| |
pankracy
- Skąd?:
- Pierwszy post: 31 sierpnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Pewnie Cię to nie ucieszy jakoś specjalnie, ale też musze poprzeć ćwiczenia, nie ma lepszej drogi do odchudzania no i oczywiście mniej jeść :) A próbowaliście już ćwiczyć na drabinkach gimnastycznych? To przyjemność i zabawa w jednym :) Można je nawet zamontować sobie w domu, wystarcz odwiedzić sklep juventas , znalazłam tam bowiem całkiem niezłą ofertę takich właśnie drabinek :) A jeśli wolicie coś bardziej typowego to może - bieganie, rower, siłowania?
|
| |
Romek
- Skąd?:
- Pierwszy post: 16 listopada 2016
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
|
| |
mudzin
- Skąd?: Juszkowo
- Pierwszy post: 21 lutego 2017
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Jedyny sprawdzony sposób to dobrze dopasowana dieta oraz regularny wysiłek. Ewentualnie możesz się wspomóc tabletkami czy innymi preparatmi na odchudzanie, ale one same Cie nie odchudzą. Osobiście polece Ci to zestawienie suplementów: http://www.dlanatury.pl
|
| |
Kwachu
- Skąd?: Chodzież
- Pierwszy post: 2 listopada 2016
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Zgadzam się z przedmówcami. Regularny wysiłek i przestrzeganie diety to jedyne sprawdzone wyjście.
|
| |
zyrafka1
- Skąd?:
- Pierwszy post: 16 września 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
ja od miesiąca przestrzegam restrykcyjnej diety i na mojej wadze jest już - 5 kilogramów :)
|
| |
martyna82
- Skąd?: Rzeszów
- Pierwszy post: 7 grudnia 2016
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Dieta + ćwiczenia i efekt murowany ;)
|
| |
Gata
- Skąd?:
- Pierwszy post: 28 lutego 2017
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Najlepszy sposób to mało jeść i dużo się ruszać.
|
| |