Forum budowlane - ożywianie salonu

powrót
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
Autor Wiadomość
Fartek Fartek
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 14 października 2014

wyślij wiadomość zaproś do znajomych

• Wysłany: pią, 29 kwietnia 2016 o godz. 08:38
  • Temat postu: Odp: ożywianie salonu

Jetem zdania,ze bardzo dużą role w dekoracji mieszkania odgrywają dodatki w stylu obrazów. Jakiś czas temu postanowiliśmy troche odświeżyć pomieszczenie i na główną ścianę w salonie zamówiliśmy tryptyk przedstawiający most . Dobrze się to prezentuje.  

Nie kosztowało nas to również bardoz dużo bo zamawialiśmy obraz przez internet. Konkretnie na tej stronie:

https://fedkolor.pl/

Oferuja obrazy drukowane na płótnie. Jest to tańsze rozwiazanie niż malowany obraz a myślę,że wcale nie prezentuje się tak gorzej. 

SynTadeusza SynTadeusza
  • Skąd?: Rzeszów
  • Pierwszy post: 4 listopada 2015

• Wysłany: pią, 13 maja 2016 o godz. 15:02

Ożywić salon można łatwo poprzez wymianę oświetlenia. Znalazłem świetny wspis wyjaśniający jakie oświetlenie i lampy najlepiej wybrać do salonu: http://www.magiaswiatel.pl/lampy-do-salonu-jakie-najlepiej-sie-sprawdzaja Dzięki niemu właśnie zdecydowałem się na zastosowanie oświetlenia punktowego i teraz nie wyobrażam sobie bez niego mojego salonu!

stoper stoper
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 9 czerwca 2015

• Wysłany: śro, 18 maja 2016 o godz. 08:24

Też uważam, jak SynTadeusza (pozdrowienia dla tatusia Uśmiech ), że oświetlenie może wnieść wiele do aranżacji wnętrza a wręcz decydować o jego klimacie. Może wnętrze ożywić, ocieplić a nawet uczynić lodowatym, gdy ktoś ma taką koncepcję. Inspirację do wyboru odpowiedniego oświetlenia można zaczerpnąć na stronie Home Ware Outlet . Szczególnie gdy aranżacja jest bardziej nowoczesna, "lekko industrialna" ale i trzynający się tradycji też tam znajdą coś dla siebie. Co myślicie o lampach owadobójczych w salonie - takich jak ta - http://robale.pl/ ?

ostatnio edytowany pon, 5 września 2016 o godz. 07:59

Maciej Maciej
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 2 marca 2014

• Wysłany: sob, 21 maja 2016 o godz. 08:13

Wedug mnie genialnym pomysłem w związku z ożywaniem salonu, może być wykorzystanie w nim fototapety. W ofercie decoboo.pl znaleźć możemy rewelacyjne motywy, zaczynając od pejzaży, a koncząc na motywach ze "zdjęciami" pięknych polskich i zagranicznych miast. Dzieki temu na pewno w żadnym salonie nie będzie nudno. 

Koro575 Koro575
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 10 czerwca 2014

• Wysłany: czw, 26 maja 2016 o godz. 23:24

taki obraz składający się z kilku częsci bardzo fajnie wygląda może coś takiego do pokoju dla córki kupię :)

Weno37 Weno37
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 1 września 2014

• Wysłany: nie, 29 maja 2016 o godz. 18:25

Nawet w salonie nie głupio by to wyglądało :)

maximum maximum
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 14 stycznia 2014

• Wysłany: wto, 7 czerwca 2016 o godz. 10:14

Koro575 napisał(a):

taki obraz składający się z kilku częsci bardzo fajnie wygląda może coś takiego do pokoju dla córki kupię :)

Mi się takie obrazy podobają także w sypialniach. Tylko ze stosownym motywem oczywiście.

expertowicz expertowicz
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 3 marca 2015

• Wysłany: wto, 28 czerwca 2016 o godz. 10:35

Ja do swojego salonu w celu jego ożywienia sprowadziłem meble z Indonezji - bardzo ładne meble z drewna tekowego - świetnie ożywiły salon. 

Każdy kto przyjdzie zachwyca się ich wyglądem. 

Seba K. Seba K.
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 16 września 2015

• Wysłany: wto, 29 listopada 2016 o godz. 13:49

Ja myślę, że doskonałym sposobem na ożywienie salonu jest nawet delikatna wymiana mebli. Sięgając po np. tego typu narożniki https://www.promyk-meble.pl/?pl_narozniki,23 możemy dobrać je zarówno pod względem kształtu, jak i obicia. Wstawiając do salony taki mebel możemy odmienić całość aranżacji i sprawić, że wnętrze nabierze charakteru.

DomenaDom DomenaDom
  • Skąd?: Warszawa
  • Pierwszy post: 25 października 2016

• Wysłany: czw, 8 grudnia 2016 o godz. 15:00

Każdy czynnik w kwestii zmiany wyglądu salonu może go również "ożywić",  najlepszy efekt uzyskamy głównie po przez zmianę kolorystyki i dekoracji ścian. Np: warto pokusić się o dekoracyjne panele 3D lub beton architektoniczny.

1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12