Forum budowlane - Schody lane czy drewniane?

powrót
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
Autor Wiadomość
Ramzes Ramzes
  • Skąd?: Ostrężnica
  • Pierwszy post: 20 sierpnia 2013

wyślij wiadomość zaproś do znajomych

• Wysłany: pon, 23 marca 2015 o godz. 13:53
  • Temat postu: Odp: Schody lane czy drewniane?

Myślicie, że takie balustrady systemowe z stali nierdzewnej z dodatkiem szkła, będą ładnie wyglądały na schodach. W http://elementydobalustrad.pl/uchwyty-do-szkla-c-6.html znalazłem wszystkie potrzebne elemanty do montażu takich balustrad.

lehhitus lehhitus
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 11 marca 2015

• Wysłany: wto, 24 marca 2015 o godz. 17:19

Lepsze są zdecydowane schody drewniane : )jakość jest tutaj po prostu lepsza i warto je stosować dosłownie w każdym domu bo akurat dla mnie te lane zwykle zostają dużo jednak do życzenia i aż takie bardzo dobre to one nie są ; )jak ja robiłem jako pomocnik fachowca to w większości stawialiśmy te drewniane

beatrix80 beatrix80
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 18 marca 2015

• Wysłany: wto, 24 marca 2015 o godz. 17:54

Jeśli chodzi o schody – zdecydowanie wolę drewniane. Wiadomo, że jest to spora inwestycja, ale chyba warto wydać na to pieniądze. Jeśli ktoś ma taką możliwość – na pewno takie schody będą dużo bardziej eleganckie niż schody lane.

hohome hohome
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 31 października 2014

• Wysłany: czw, 26 marca 2015 o godz. 17:35

Ja jestem za metalowymi i chyba takie będą u nas, ale jak coś to na pewno nie lane, chyba, że ma się naprawde sporo miejsca na nie. Dobrze jest też balustradę sobie do nich dobrać kupić porządne słupki: http://elementydobalustrad.pl/rury-nierdzewne-c-46.html

I na pewno będzie to fajnie wyglądało niż takie w całości drewniane albo w całości lane schody:)

kierat kierat
  • Skąd?: Warszawa
  • Pierwszy post: 25 września 2014

• Wysłany: pią, 27 marca 2015 o godz. 15:10

Ja też miałem dylemat, jeśli chodzi o schody, tylko, że u mnie to nie wiedzieliśmy czy kręte czy proste. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na takie http://www.melagu.pl/schody/schody-spiralne-krete/ i powiem Wam, że to był naprawdę dobry wybór. Idealnei wpasowały się do wnętrza.

pressto pressto
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 20 marca 2015

• Wysłany: śro, 1 kwietnia 2015 o godz. 17:33

Spirale no nieźle ; ) fajnie to w sumie wyglądam jak akurat tutaj po prostu na to spojrzałem : ) jak tutaj akurat sprawa wygląda z takimi osobami, które już mają te takie schody drewniane ? Bo przecież ja tego nie wiem jak to zrobić i czy no wiecie sprawa się zaczyna czasem akurat przy tym czymś jak cena takiej inwestycji

Lasiak Lasiak
  • Pierwszy post: 4 kwietnia 2015

• Wysłany: sob, 4 kwietnia 2015 o godz. 00:24

Inwestycja jak się dobrze tak jakoś rozejszysz to nie będzie w sumie aż po prostu taka duża przecież : d tylko musisz dobrze popytać w jakiś salonach lub po prostu nawet u jakiś sprzedawców czy coś w tym stylu właśnie hyhy ; ) w sumie to u mojego dziadka takie schody są to mogę go o to zapytać.

ola17 ola17
  • Skąd?: Katowice
  • Pierwszy post: 13 kwietnia 2015

• Wysłany: pon, 13 kwietnia 2015 o godz. 17:33

Schody lane, wiadomo są trwalsze, jednakże drewniane dużo lepiej wyglądają. Są bardziej eleganckie.

kasia.marat kasia.marat
  • Pierwszy post: 3 kwietnia 2015

• Wysłany: śro, 15 kwietnia 2015 o godz. 14:45

Drewniane zdecydowanie lepiej wyglądają i sprawiaja, że nasz dom wygląda przytulniej :)

stoklos stoklos
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 25 marca 2015

• Wysłany: śro, 15 kwietnia 2015 o godz. 20:25

To jest prawda i dziewczyna tak po avatarze widać, że to jest dziewczyna i ma po prostu rację - zdecydowanie trzeba jej polać przecież ; ) jeśli chodzi o mój domeczek to ja mam właśnie te schody drewaniane, które uważam iż są lepsze i jakoś się lepiej właśnie prezentują i ciekawe są takie dla każdego co : )

1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12