bazyll
- Skąd?: Warszawa
- Pierwszy post: 14 października 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
drewniane schody sa takie klimatyczne. Warto w nie zainwestowac.
|
| |
Weno37
- Skąd?:
- Pierwszy post: 1 września 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
SosnaRadosna bardzo fajny przykład wykończnenia tych schodów podałaś/eś. Mi się bardzo podoba, ale jeżeli tobie nie są zbyt delikatne to może takie ledy umieścic tylko przy krawędziach schodów od ściany, żeby oświetlały tak z 1/3 schodka i zastosować jakieś lekki kolor żółtawy :)
|
| |
maciek64
- Skąd?:
- Pierwszy post: 20 października 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Witajcie! widze ze wiekszosc z Was zastanawia sie jakie schody wybrac. Osobiscie preferuje schody drewniane od lanych poniewaz maja one swoj urok i dodaja wnetrzu ciepla. Szczerze mowiac nie wyobrazam sibie innych niz drewniane ;-) fachowy montaz oraz swietny projekt znalazlem na abcschody pl. polecam milosnikom drewna! ;) pozdrawiam
|
| |
bendek55
- Skąd?:
- Pierwszy post: 20 listopada 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Mnie się udało zamówić schody drewniane z dębu dość tanio z portalu www.stolarka-budowlana.com. Oni robią generalnie stolarkę, nie tylko schody. Mają drewno klasy A, czyli specjalnie wyselekcjonowane. Używają też wysokiej klasy lakierów co również było dla mnie istotne.
|
| |
|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
A czy schody stalowe, wykonane na przykład z takiej stali - http://www.primostal.pl/ - nie są klimatyczne? Przecież można stal, jeśli jest dobrej klasy pomalować na czarno, dodać kute elementy dekoracyjne, uzupełnić poręcze drewnem. Moim stal jest materiałem wbrew pozorom bardzo praktycznym i plastycznym.
|
| |
Ramzes
- Skąd?: Ostrężnica
- Pierwszy post: 20 sierpnia 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
|
| |
pawelek2678
- Skąd?: Nowy Sącz
- Pierwszy post: 9 lutego 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
ale głupoty piszecie lane schody to prawie dwa razy mniejszy koszt nie ważne jak one by nie były wykończone oczywiście wszystko zależy od tegoco komu się podoba i zy go stać
|
| |
Kozak
- Skąd?:
- Pierwszy post: 4 grudnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja jestem również na etpaie wybieranie schodów, ale z tym że bardziej mi się podobają takie zwykłe schody spiralne. Znalazłem jeden bardzo fajny sklepik
http://www.melagu.pl/schody/schody-spiralne-krete
i zastanawiam się czy nie skorzystać z ich usług, ponieważ w moim regionie nie ma nikogo kto by mi zrobił takie ładne drewniane schody. Korzystaliście kiedyś z usług tego sklepu? Mają dobre produkty?
|
| |
tyman
- Skąd?:
- Pierwszy post: 11 października 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Mnie się podobają takie bardziej otwarte schody, ale jeśli macie dzieci, to strach trochę i lepiej zabudować jak najbardziej.
|
| |
SosnaRadosna
- Skąd?:
- Pierwszy post: 28 grudnia 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
pawelek2678 napisał(a):
ale głupoty piszecie lane schody to prawie dwa razy mniejszy koszt nie ważne jak one by nie były wykończone oczywiście wszystko zależy od tegoco komu się podoba i zy go stać
Oczywiście, że są tańsze :) Ile kosztuje worek cementu? A ile metr kwadratowy dębu?I nieprawdą jest, jakoby schody betonowe były jakieś wybitnie ciężkie wizualnie. Większość ludzi robi schody dywanowe z drewna, wyglądają bardzo cięzko, lekko wyglądają jedynie ażurowe. 
Źródło: http://finishparkiet.pl/
|
| |