piotraskot
- Skąd?:
- Pierwszy post: 15 kwietnia 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Jak się poszuka dobrych mebli na wymiar to rzeczywiście czasem nie wychodzi drożej, niż przy meblach gotowych. Kwestia poświęcenia czasu i poszukania dobrego wykonawcy. Co do jakości – jednak dobre meble robione na wymiar są najlepsze. Takie meble można spokojnie wszędzie dopasować.
|
| |
Huziar
- Skąd?: Toruń
- Pierwszy post: 15 kwietnia 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Kiedyś, gdy wynajmowaliśmy mieszkanie to meble były odkupione oczywiście już gotowe. Teraz posiadamy już mieszkanie na własność i oczywiste było ,że zamówimy meble na wymiar- zrobione specjalnie pod nasze wymagania.
|
| |
kasia.marat
- Skąd?: Warszawa
- Pierwszy post: 3 kwietnia 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Zawsze lepsze sa meble robione na zamówienie poniewaz można je dostosować dokładnie do naszych potrzeb. Cenna czasem przeważa cene gotowych mebli, jednak moim zdaniem warto zainwestować w jakośc i piekny wygląd.
|
| |
ikonek
- Skąd?:
- Pierwszy post: 23 lutego 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Do wad takiego rozwiązania z pewnością należy wysoka cena, pokrycie kosztów związanych z dodatkowymi materiałami i niekiedy długi czas oczekiwania. Przy dużych pomieszczeniach konstrukcja takich mebli to prawdziwe wyzwanie dla niejednego producenta. Dodatkową wadą takiej alternatywy mogą być dodatkowe pomiary, co wiąże się z poświęceniem naszego czasu. Jeśli nie mamy go zbyt dużo częściej decydujemy się na skorzystanie z gotowych rozwiązań, które są szybsze, tańsze i niekiedy bardziej dostępne. Pamiętać też należy o różnicy w cenie, która dla wielu może być bardzo odczuwalna i znacznie obciążająca domowy portfel. Tak więc, jeśli możemy sobie pozwolić na takie rozwiązanie to nie wahajmy się przed tym ani chwili.
Do zalet zamawiania mebli u prywatnych producentów należy przede wszystkim możliwość otrzymania przedmiotów o niespotykanych kształtach, dopasowanych do danego wnętrza. Możemy sami narzucić design, w jakich mebel ma być utrzymany i taka opcja jest jednoznaczna z tym, że możemy sobie pozwolić na nieco większą swobodę niż w przypadku kupowania mebli dostępnych w sklepach. Tak więc, ostateczna decyzja zależy tylko od nas.
|
| |
|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Zdecydowałem się na meble gotowe, tym bardziej że pasowały do mojego mieszkania. Wraz z przeprowadzką przeniosłem je do nowego mieszkania, w którym również świetnie się prezentują. W zupełności odpowiadają moim potrzebom, nie niszczą się, a to tego były naprawdę w atrakcyjnej cenie. Uważam, że w wielu wypadkach meble gotowe to naprawde dobre rozwiązanie.
|
| |
Bohater
- Skąd?:
- Pierwszy post: 8 kwietnia 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Największą zaletą zakupu mebli kuchennych na wymiar jest właśnie możliwość zagospodarowania każdej przestrzeni zarówno szafkami dolnym jak i wiszącymi.Kolejną niesłychanie ważną zaletą jest to, że sami ustalamy sobie czy dana szafka ma być szeroka, wąska, z szufladami czy otwierana do góry. Daje to nam poczucie, że cała kuchnia jest naszym prywatnym projektem i w pełni jej wygląd oraz przeznaczenie każdego mebla zależy od nas. Meble projektowane na wymiar oprócz małych często niewymiarowych kuchniach znajdują swoje zastosowania również w salonach z tak zwanym aneksem kuchennym. Takie rozwiązania są coraz modniejsze ze względu na możliwość połączenia aneksu z wyposażeniem salonu wkomponowując w niego kilka szafek pełniących funkcję na przykład barku. Daje to doskonale zespolona całość.
|
| |
Bone98
- Skąd?:
- Pierwszy post: 22 kwietnia 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Niestety meble na wymiar potrafia byc znacznie droższe i mimo wymiarów nie pasować do pomieszczenia :(
|
| |
Panamera
- Skąd?: Poznań
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja poszukując mebli do swojego nowego mieszkania szybko zrezygnowałem z masówek typu jysk, ikea itp. bo zależało mi na solidnie wykonanych meblach na wymiar. Wyposażenie sypialni i łoże małżeńskie jak z marzeń mam dzięki www.edar.com.pl
|
| |
Panamera
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja poszukując mebli do swojego nowego mieszkania szybko zrezygnowałem z masówek typu jysk, ikea itp. bo zależało mi na solidnie wykonanych meblach na wymiar. Wyposażenie sypialni i łoże małżeńskie jak z marzeń mam dzięki www.edar.com.pl
|
| |
Panamera
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja poszukując mebli do swojego nowego mieszkania szybko zrezygnowałem z masówek typu jysk, ikea itp. bo zależało mi na solidnie wykonanych meblach na wymiar. Wyposażenie sypialni i łoże małżeńskie jak z marzeń mam dzięki firmie Edar.
|
| |