edbud
- Skąd?: Warszawa
- Pierwszy post: 19 marca 2012
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
kuchnia otwarta na salon to nienajlepsze jak dla mnie rozwiązanie, wiadomo w blokach ciężko ale raczej kuchnie otwiera się na jadalnie
|
| |
christof
- Skąd?: Zalesie
- Pierwszy post: 2 kwietnia 2010
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
no to niech bedzie gdzies za zakrętem, ale nie jako supelnie osobne pomieszczenie. Albo scianka która częściowo by ją zasłaniała.
|
| |
|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Są plusy i minusy.
Plusy to łatwy dostęp przy małych dzieciach taka otwarta kuchnia pomaga kiedy się ma zrobić obiad i upilnować dzieci. Ale jeźeli hałasujemy w kuchni to w salonie jasna sprawa dużo wiecej slychać niż w zamkniętej :) wybor nalezy do Cb
|
| |
BastarMeble
- Skąd?:
- Pierwszy post: 28 marca 2012
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
bardzo polecam otwara kuchnie ma się oko na ewentualnych gosci mozna wlaczyc telewizor i zerkac a nie siedziec w zamknietych czterech scianach ;)
|
| |
Remik
- Skąd?:
- Pierwszy post: 16 lipca 2012
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
No to juz kwestia gustu ja sam u siebie mam osobno kuchnie i salon, tak mi sie poprostu bardziej podoba i moim zdaniem tak tez jest praktyczniej
|
| |
|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Czasem mieszkajać w bloku po prostu nie ma wyjścia i kuchnia musi być otwarta lub połączona z salonem. Osobiście nie wuażam,aby takie rozwiązanie było złe i nie pasowało. Kwestia koncepcji i przyzwyczajenia.
|
| |
Jarek_B
- Pierwszy post: 30 lipca 2012
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Zawsze można spróbować połączyć obydwa rozwiązania: otworzyć kuchnię i dodać drzwi przesuwne, np. z matowego szkła. Wtedy w razie potrzeby mamy do dyspozycji samodzielny pokój, a jak chcemy to jadalnię. Ja mam stosunkowo dużą kuchnię i relatywnie mały salon i takie rozwiązanie optycznie znacząco powiększyło powierzchnię (oczywiście gdzy drzwi są otwarte).
|
| |
BasterMeble1
- Skąd?: Olsztyn
- Pierwszy post: 7 sierpnia 2012
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja osobiście jestem za oddzielna kuchnią. Po pierwsze dlatego, że marzy mi się duża kuchnia, z dużym stołem, albo taka kuchnia z jadalnią. Natomiast kuchni z salonem mówię stanowcze nie. Po pierwsze chodzi o zapachy, przy otwartej kuchni one są wszędzie- na ubraniach, kanapie, firankach. Po drugie ja nie lubię jak ktoś mi patrzy na ręce jak gotuję, lubię sobie pichcić w ciszy i spokoju:) A po trzecie zagłuszanie się na wzajem. Wiadomo jak się coś smaży to jest głośno, do tego dochodzi szumiący okap, a w tym czasie ktoś chce coś pooglądać w tv, albo zdrzemnąć się na kanapie w salonie, a tu nie ma warunków.
|
| |
maluszkowa
- Skąd?: Bydgoszcz
- Pierwszy post: 11 sierpnia 2012
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Otwarta kuchnia wydaje mi się bardziej ciepła i przytulna w połączeniu z jadalnią czy salonem.
Powiem tak: to zależy jakich masz domowników- czy będzie im przeszkadzać odgłos robota kuchennego podczas meczu czy też nie :)
|
| |
Projektant
- Pierwszy post: 23 czerwca 2012
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Nie ma jednej złotej rady, wszystko zależy jaką przestrzenią dysponujesz. Czasem warto otworzyć kuchnię na salon, dzięki czemu zyskujemy dodatkową przestrzeń. Dobrym rozwiązaniem będzie montaż drzwi przesuwnych, w tym przypadku proponowałbym drzwi podwieszane. Innym ciekawym, choć bardzo odważnym rozwiązaniem może być wykorzystanie ścianek działowy Aurora. Myślę, że ta propozycja pasuje do nowoczesnych przestronnych wnętrz.
http://scianki.komandor.pl/index.php?NR=110
|
| |