daria_kraków
- Skąd?: Kraków
- Pierwszy post: 27 sierpnia 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Kilka lat mieszkałam w mieszkaniu z otwartą kuchnią i bardzo sobie chwalę to rozwiązanie. Można gawędzić z gośćmi podczas przygotowywania/podgrzewania posiłku, a jeśli jest się akurat samemu - można zerkać na TV w salonie :) Fakt, jesli si.ę nie zdąży posprzatać (co mnie się niestety zdarzało... ) - to dramat! Z drugiej strony teraz mam kuchnię osobno,a goście i tak zawsze do niej zaglądają, więc posprzatane i tak musi być :)
|
| |
adrian
- Skąd?:
- Pierwszy post: 12 listopada 2012
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
No co kto woli... Jak się ma kuchnię otwartą to trzeba pamiętać, ze zapraszając gości kuchnia musi być wysprzątana czyli żadnych brudnych garów w zlewie itd. Natomiast mając oddzielnie salon nie trzeba się pilnować z kuchnią.
|
| |
Ramzes
- Skąd?: Ostrężnica
- Pierwszy post: 20 sierpnia 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Czemu nie bardzo mi się podobają takie kuchnie. Ja polecę wam firmę http://www.torusmeble.pl/ , która robi profesjonane aranżacje kuchnne. Naprawdę dobra oferta i meble produkowane na zamówienie. Polecam.
|
| |
Eizzy
- Skąd?: Rzeszów
- Pierwszy post: 13 września 2012
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Kuchnia otwarta jest świetnym rozwiązaniem. My również obawialismy się, że zapachy z kuchni będą dochodziły do salonu, ale zamontowaliśmy dobry wentylator i nie ma z tą kwestią najmniejszego porblemu. A całość wygląda naprawdę dobrze. :)
|
| |
Alim
- Skąd?:
- Pierwszy post: 11 marca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
też jestem za otwartą kuchnią - wychowałam sie i mieształam zawsze w domu, gdzie wszystkie pomieszczenia były oddzielone, dlatego jak pierwszy raz u siostry męza zobaczyłam kuchnię otwartą, połączoną z salonem - zauroczyła mnie totalnie. chyba głównie z powodu przestrzeni i... braku przeszkadzających drzwi gdy biega się z talerzami 
|
| |
aziwak
- Skąd?:
- Pierwszy post: 30 marca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Widziałam wiele mieszkań, w których właściciele poszli za nowymi trendami i wybrali salon połączony z kuchnią. Wszystko super...do czasu, gdy żonka zaczęła smażyć dorsza;d. Jak dla mnie - owszem, rozwiązaie stylowe, ale niestety, kompletnie niepraktyczne.
|
| |
aziwak
- Skąd?:
- Pierwszy post: 30 marca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Widziałam wiele mieszkań, w których właściciele poszli za nowymi trendami i wybrali salon połączony z kuchnią. Wszystko super...do czasu, gdy żonka zaczęła smażyć dorsza;d. Jak dla mnie - owszem, rozwiązaie stylowe, ale niestety, kompletnie niepraktyczne.
|
| |
Monka
- Skąd?:
- Pierwszy post: 2 stycznia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Kuchnia otwarta jak dla mnie jest bardzo ładna i wydaje mi się bardziej praktyczna. :) Jednak od zawsze miałam oddzielnie, jednak to ze względu na warunki (brak możliwości zrobienia takiej kuchni). Jednak kuchnia zamknięta także może mieć swój urok, szczególnie jeśli jest "dopracowana" pod względem funkcjonalności i wyglądu. W nowej kuchni np. będą chciała mieć panele szklane, bo według mnie dodają uroku pomieszczeniu. :) Mniej więcej coś takiego:

źródło zdjęć: http://www.majsterszklarz.pl/panele-szklane-z-grafika/
|
| |
Wes83
- Skąd?:
- Pierwszy post: 28 marca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Jeśli lubisz taki styl to otwarta :)
http://okazjedeweloperskie.pl/x.php/2,174/Mieszkanie-jak-fabryka-styl-industrialny.html
|
| |
daniel83
- Skąd?:
- Pierwszy post: 3 kwietnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
według mnie to dobry pomysł, sam chciałbym mieć taką kuchnię w domu.
|
| |