Forum budowlane - Kuchnia otwarta na salon???

powrót
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
Autor Wiadomość
przemo2410 przemo2410
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 26 listopada 2014

wyślij wiadomość zaproś do znajomych

• Wysłany: pon, 1 grudnia 2014 o godz. 13:14
  • Temat postu: Odp: Kuchnia otwarta na salon???

Moim zdaniem wybór kuchni łączonej z salonem czy oddzielnej to kwetsia inydiwdualna. Zalezy przede wszystkim od nas samych np. w jakim porządku utrzymujemy nasza kuchnię. Moja siostra posiada już od kilku ąłdnych lat kuchnię łączona z salonem. Mieszka razem z mężem i z trójka dzieci i widomo kilka razy do roku sa u niej imprezy rodzinne np. urodziny któregoś z dzieciaków. Powiem szczerze że wtedy to połączenie kuchni z salonem sprawdza się idelanie. Łatwy dostęp gospodyni do potraw, kontrolowanie ich, szybsza i bardziej bezrpoblemowa obsługa gości i wiele wiele innych.  Z drugiej strony gdybym teraz miał wybrać swój model to chyba wybrałbym oddzielną bo bardzo cenię sobie miejsce w którym mógłbym spokojnie usiąść i się zrelaksować przy drinku oglądając np. jakiś film. Tak jak powiedziałem na początku to kwestia bardzo indywidualana.

rikardo22 rikardo22
  • Skąd?: Jasło
  • Pierwszy post: 5 grudnia 2014

• Wysłany: pią, 5 grudnia 2014 o godz. 13:20

idąc za nowoczesnymi trendami to kuchnia otwarta na salon też taką będe miał

hohome hohome
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 31 października 2014

• Wysłany: wto, 9 grudnia 2014 o godz. 13:13

Ja mam taką bo nie lubię takich zamkniętych przestrzeni, co prawda jeszcze jesteśmy na etapie budowy ale właśnie taką mamy w planie zaprojektowaną. Zresztą taką otwartą kuchnię łatwiej też urządzić. Jeżeli szukacie fajnego narzędzie do projektowania wnętrz to na portalu Zbudujmy to: http://zbudujmyto.pl/ tam macie i mnóstwo cennych porad a także gotowe narzędzie do projektowania z którego można skorzystać tworząc swoją przestrzeń.

budujzemna budujzemna
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 11 grudnia 2014

• Wysłany: czw, 11 grudnia 2014 o godz. 14:07

Kuchnia otwarta na salon to według mnie dobry pomysł. Można przyrządzać posiłki jednocześnie podejmując gości. Lubię też zapach jedzenia w domu. Oczywiście nie lubie zapachu przypalonego tłuszczu, ani tłuszczu w ogóle, więc dbam, żeby takie zapachy się nie nosiły. Generalnie jestem za.

dooo dooo
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 30 lipca 2013

• Wysłany: czw, 11 grudnia 2014 o godz. 19:28

Mi też podoba się kuchnia łączona z salonem:) W nowym mieszkaniu będziemy mieć właśnie taką kuchnię i powoli zastanawiam się nad aranżacją. Chcę w salonie postawić prostokątny stół i  4 krzesła z http://www.sedia.pl/oferta-krzesla-1.htm Będą zaraz przy wyjściu z kuchni tak by nie zajmowały za dużo miejsca w pokoju. Reszte pokoju zajmie kanapa i komoda. Myślcicie, że będzie to dobrze wyglądać?

wallander wallander
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 25 stycznia 2015

• Wysłany: nie, 25 stycznia 2015 o godz. 17:33

Ja postawiłbym chyba na kuchnię otwartą. Największą zgryzotą przy urządzaniu kuchni są jednak meble. Cięzko dziś znaleźć solidnego dostawcę. Długo musiałem szukać, ale w końcu trafiłem na rzetelnych specjalistów. Polecam - abcremont.pl

romen romen
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 26 stycznia 2015

• Wysłany: pon, 26 stycznia 2015 o godz. 11:22

U mnie żona gotuje dużo i mówi, że czasem jej ta otwarta kuchnia przeszkadza. Najczęściej jak przychodzą goście. Ja na to nie patrzę, bo w tej kuchni mało przebywam ale może to być jednak pewien problem.

Lukasz37 Lukasz37
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 11 grudnia 2014

• Wysłany: pon, 2 lutego 2015 o godz. 14:41

Jestem za, sam mam taką kuchnię.

ostroszewski ostroszewski
  • Skąd?: Poznań
  • Pierwszy post: 6 lutego 2015

• Wysłany: pią, 6 lutego 2015 o godz. 12:00

oracz napisał(a):

Myślę, że to zależy od trybu życia, dziennej aktywności, liczby osób w domu czy osobistych preferencji. Są ludzie, którzy ciągle muszą do kogoś gadać, a są tacy, co potrzebują chwili spokoju i prywatności.

Dokładnie, u siebie mam otwartą na salon i pomimo obaw jestem bardzo zadwolony. Kuchnia ma okno, nie więc brzydkich zapachów, jest okap i ok. Fajnie wygląda taka duża przestrzeń i jak jest impreza można przyrządzać coś w kuchni i rozmawiać z goścmi, fajnie to połączyć z barkiem.

Krzysztof080 Krzysztof080
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 22 stycznia 2015

• Wysłany: pią, 6 lutego 2015 o godz. 16:20

Taka kuchnia to może i dobry być pomysł ale nie zawsze. Jak się ma w rodzinie takie osoby co po prostu nie znoszą za bardzo jak ktoś ma właśnie w salonie zapachy jakiejś ryby jak się robi czy np. rosołu to zdecydowanie lepiej postawić na komfort czyli po prostu czegoś takiego nie robić. Zresztą jak kto woli bo jak wiecie wolność tomku w swoim domku ; )

A jak zrobić m.in. rybę bez zapachu możecie dowiedzieć sie na tym blogu http://wegetarianskojesc.blog.se/ :-) Mnóstwo nowych pomysłów, inspiracji i świeżego podejścia do kuchni:-) Zapraszam:-)

ostatnio edytowany śro, 27 maja 2015 o godz. 23:10

1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11