Maciej
- Skąd?:
- Pierwszy post: 2 marca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Mnie osobiście taka otwarta kuchnia bardzo się podoba, zwłaszcza jeżeli znajdą się w niej ciekawe, robione na wymiar meble. Przeglądałem ostatnio realizacje Mobiliani http://mobiliani.pl i powiem Wam, że sporo świetnych mebli sam chętnie bym kupił, ponieważ są idealnie dopasowane do dostępnej powierzchni. Co więcej producent ten wspólpracuje z architektami, dzięki czemu możemy sobie u niego zamowić projekt aranżacji dowolnego pomieszczenia.
|
| |
Koro575
- Skąd?:
- Pierwszy post: 10 czerwca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Otwarte kuchnie są mega, duża wygoda i fajnie to wygląda.
|
| |
zaprawwa
- Skąd?:
- Pierwszy post: 12 lutego 2016
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
takie połączenie jest bardzo dobre. czujesz, że wnętrze jest przestronne
|
| |
Byres
- Skąd?: Łódź
- Pierwszy post: 24 czerwca 2016
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Zdecydowanie zamknięta. Nie wyobrażam sobie, żeby z salonu patrzeć na szklane płytki: https://sklep.paradyz.com/produkt/uniwersalne-inserto-szklane-roze-fazowane-25x25-25x25/3802, które świetnie sprawdzają się właśnie w kuchni, ale nie w salonie. Oczywiście niektórzy lubią taką "przestrzeń", ale co to za przestrzeń, kiedy wszystko będzie przesiąkać zapachami z kuchni, do tego roznosić się będą resztki i okruszki jedzenia po reszcie mieszkania. Nie ukrywajmy, ale w czasie gotowania wiele rzeczy upuszczamy itd. Nie chciałbym chodzić po tym po salonie.
|
| |
Daniello012
- Skąd?:
- Pierwszy post: 1 listopada 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
A czemu nie jak ktosdobrze gotuje to i piękny zapach się niesie
|
| |
arkop
- Skąd?: Wrocław
- Pierwszy post: 30 czerwca 2016
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
wszystko ma swoje plusy i minusy... Czasm żałuje, że nie moge zamknąć bałaganu w kuchni i zostawić go do jutra :) ale z kolei plusem jest to, że mam większą motywację żeby jednak od razu popsrzątać :) poza tym plusem jest to, że gotuje i moge w tym czasie mieć na oku zieci, które bawią się w salonie
|
| |
aska84
- Skąd?:
- Pierwszy post: 5 maja 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja mam u siebie kuchnię otwartą na salon i nie narzekam. Teraz wynajmujemy mieszkanie, ale w przyszłości we własnym domu też zdecydujemy się na to rozwiązanie, bo naszym zdaniem i część kuchenna i część dzienna prezentuje się wtedy o wiele lepiej i przestronniej :). Wrzucam jeszcze odnośnik do tekstu w którym porównana została kuchnia otwarta z kuchnią zamkniętą - https://www.maxkuchnie.pl/artykuly/aranzacje/kuchnia-otwarta-a-zamknieta-porownanie-1105.html, mam nadzieję, że zerkniecie i że tekst Was zaciekawi.
|
| |
maximum
- Skąd?:
- Pierwszy post: 14 stycznia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Taka kuchnia jest wbrew pozorom bardziej funkcjonalna. Ja mam ją połączoną z salonem i bardzo jestem zadowolona z tego rozwiązania.
|
| |
nerkv
- Skąd?: Łódź
- Pierwszy post: 6 sierpnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja mam niestety małą kuchnię.
ostatnio edytowany śro, 17 sierpnia 2016 o godz. 21:20
|
| |
Koro575
- Skąd?:
- Pierwszy post: 10 czerwca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Gorzej jak ktoś coś gotuje niemiłego w zapachu wtedy w salonie może być cięzko :)
|
| |