axel
- Skąd?:
- Pierwszy post: 8 lutego 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Mnie osobiscie podobaja sie kuchnie otwarte na salon. Takie rozwiazanie jest praktyczne, moza gotowac i jednoczesnie zerkac na tv, ponadto wiekszosc czasu spedza sie razem
|
| |
hohome
- Skąd?:
- Pierwszy post: 31 października 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
|
| |
maximum
- Skąd?:
- Pierwszy post: 14 stycznia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
axel napisał(a):
Mnie osobiscie podobaja sie kuchnie otwarte na salon. Takie rozwiazanie jest praktyczne, moza gotowac i jednoczesnie zerkac na tv, ponadto wiekszosc czasu spedza sie razem
Co prawda TV w ten sposób nigdy nie oglądam, ale uważam, że jest to świetne rozwiązanie gdy często przyjmujemy gości.
|
| |
domeczek
- Skąd?: Radom
- Pierwszy post: 6 grudnia 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Dokładnie, kuchnie otwarte na salon to świetne rozwiązanie, ostatnio takie w swoim nowym domku zastosowałem, projekt takiej kuchni wykonała dla mnie firma http://www.aranzacjekuchni.com.pl/produkcja-mebli jestem z tego rozwiązania bardzo, ale to bardzo zadowolony. Teraz nie wyobrażam sobie powrócić do klasycznej kuchni zamkniętej.
|
| |
domeczek
- Skąd?: Radom
- Pierwszy post: 6 grudnia 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja też od niedawna mam kuchnię otwartą w domu, dla mnie projekt takiej kuchni wykonali http://www.aranzacjekuchni.com.pl/produkcja-mebli jestem niezmiernie zadowolony z tego rozwiązania, nie potrafiłbym już wróćić do tradycyjnych kuchni zamknietych.
|
| |
|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Witaj! Plusy to napewno: -duża otwarta przestrzeń -kontakt z żoną jeżeli ty się relaksujesz,a żona coś pichci -albo oczywiście na odwrót -możliwość ciekawej aranżacji Jednak są też minusy -zapachy gotowanych potraw w salonie -jednak trzeba troszkę bardziej dbać o porządki w kuchni na bierząco,bo nie wiadomo kto i kiedy nas odwiedzi w naszym salonie a zarazem w naszej kuchni 
|
| |
middle25
- Skąd?:
- Pierwszy post: 7 kwietnia 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Nigdy nie wybrałabym otwartej kuchni, wszystkie zapachy z obiadów miałabym w salonie :/
|
| |
unknowwwnnn
- Skąd?:
- Pierwszy post: 7 lutego 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Nie wiem naprawdę dlaczego kuchnia połączona z salonem ma być wygodniejsza? Może zależy tu dużo od rozkładu pomieszczeń w domu - bo u mnie niczego by to nie zmieniło - no tylko tyle że gdyby nie było ściany między kuchnią i salonem - to kanapa stałaby chyba na środku salonu.... bo nie byłoby dla niej innego miejsca.
|
| |
Huziar
- Skąd?: Toruń
- Pierwszy post: 15 kwietnia 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Kiedyś wynajmowałem mieszkanie z kuchnią otwartą na salon i był to beznadziejny pomysł- wszystkie zapachy przechodziły błyskawicznie do całego domu i przesiąkały nim zasłony i kanapy...
|
| |
ikonek
- Skąd?:
- Pierwszy post: 23 lutego 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Zalety:
- Połączenie z kuchnią "bezdrzwiowe" daje możliwość wzrokowego kontaktu między osobami przebywającymi w obu pomieszczeniach.
- W kuchni jest więcej miejsca na sprzęty kuchenne niż w wypadku innych form otwarcia.
- Bezpośrednie połączenie z pokojem ułatwia podawanie posiłków.
Wady:
- Niedobrze, jeśli wejście do kuchni zawsze wymaga przechodzenia przez pokój.
- Nie izoluje od zapachów i widoku brudnych naczyń.
- Wymaga zgrania stylistycznego obu pomieszczeń.
|
| |