Forum budowlane - Kuchnia otwarta na salon???

powrót
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
Autor Wiadomość
Domartstyl_eu Domartstyl_eu
  • Skąd?: Warszawa
  • Pierwszy post: 19 grudnia 2017

wyślij wiadomość zaproś do znajomych

• Wysłany: śro, 3 stycznia 2018 o godz. 10:15
  • Temat postu: Odp: Kuchnia otwarta na salon???

Można pokusić się o samdzielną aranżacje takiej przestrzeni w mieszkaniu, a dopiero potem jeżeli nam się nie uda to skorzystać z pomocy i porad architekta. Kuchnia otwarta na salon to moim zdaniem naprawdę fajne i nowoczesne rozwiązanie :)

Anita Anita
  • Skąd?: Kraków
  • Pierwszy post: 15 lipca 2015

• Wysłany: nie, 7 stycznia 2018 o godz. 12:31

Ja mam już od wielu lat kuchnię otwartą na salon i jestem z niej bardzo zadowolona, jeśli wszystko jest dobrze rozplanowane to taka kuchnia jest bardzo praktyczna, moja pochodzi ze studia mebli kuchennych roka69

Epika-design.pl Epika-design.pl
  • Skąd?: Warszawa
  • Pierwszy post: 29 stycznia 2018

• Wysłany: pon, 29 stycznia 2018 o godz. 11:37

Kuchnia otwarta na salon to naprawdę fajna opcja, pod warunkiem iż rozkład przestrzeni jak i sam dobór mebli, kolorystyki ścian będzie przemyślany. Wtedy jako całość będzie to naprawdę nowoczesne i funkcjonalne rozwiązanie.

zasilacz55 zasilacz55
  • Skąd?: Łódź
  • Pierwszy post: 22 stycznia 2018

• Wysłany: pon, 29 stycznia 2018 o godz. 13:17

Kuchnia w salonie wyglada nowocześnie ale może być problem z odpowiednim odprowadzeniem zapachów 

Smuces Smuces
  • Skąd?: Kraków
  • Pierwszy post: 23 lipca 2015

• Wysłany: wto, 13 lutego 2018 o godz. 13:45

Moim zdaniem taka otwarta kuchnia wygląda lepiej. Sam wolę duże, otwarte pomieszczenia. U mnie jest właśnie salon z aneksem kuchennym. Pomiędzy stoi stół. Szafki są szare, a zamiast kafli mamy szkło z motywem drzew (coś takiego: http://mbbszklo.pl/oferta/szklo-dekoracyjne). W części salonowej standard - stolik, kanapa, dwa fotele i oczywiście TV.

mker mker
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 13 lutego 2018

• Wysłany: wto, 13 lutego 2018 o godz. 14:04

Wszystko zależy od rozkładu domu. Przy takim rozkładzie domu aż się prosi o otwartą kuchnię. Jednak gdy styka się ona z salonem krótszym bokiem uważam, że ściany powinny pozostać. Nie zmieni to wiele wizualnie a znacząco ograniczy rozprzestrzenianie się zapachów. 

FirmaBrux.pl FirmaBrux.pl
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 14 lutego 2018

• Wysłany: śro, 14 lutego 2018 o godz. 15:22

Poniekąd to dobre rozwiązanie, bo wizualnie powiększa dom, wydaje się większy. Ja jednak jestem sceptyczny co do takiego rozwiązania i chyba bym się na coś takiego nie zdecydował. 

Towez Towez
  • Skąd?: Poznań
  • Pierwszy post: 1 grudnia 2017

• Wysłany: pią, 22 czerwca 2018 o godz. 10:35

Według mnie to całkiem ciekawa opcja, pod warunkiem że kuchnia będzie odpowiednio urządzona. Najlepszym rozwiązaniem będzie tutaj chyba skorzystanie z mebli na wymiar, bo dzięki nim można wszystko ustawić dokładnie tak, jak się tego chce. Polecam przy tym firmę Jopp Design, bo dla mnie też robili meble na wymiar i sprawdzają się one świetnie.

jjusti18 jjusti18
  • Skąd?: Poznań
  • Pierwszy post: 27 marca 2017

• Wysłany: pon, 9 lipca 2018 o godz. 13:32

Mnie się wydaje, że taka kuchnia otwarta na salon to fajny pomysł. Teraz jest to w modzie, a zresztą w sieci znajdziecie masę fajnych inspiracji. Mnie osobiście spodobały mi się projekty kuchni firmy http://www.jago-kuchnie.com.pl/kontakt.html i to właśnie do nich chce się zgłosić w kierunku zaprojektowania mebli również dla mnie.  Myślę, że dzięki ich świetnemu wyczuciu styl oraz bagatemu doświadczeniu zyskam naprawdę przepiękną kuchnię.

sanna sanna
  • Skąd?: Katowice
  • Pierwszy post: 24 maja 2014

• Wysłany: śro, 11 lipca 2018 o godz. 15:02

Takie rozwiązanie ma swoje wady i zalety. Tak jak i zamknięta kuchnia. O wszystkim tym przeczytacie na stropnie: https://dekoratordomu.pl/kuchnia-otwarta-czy-zamknieta-wady-i-zalety-aneksu-kuchennego-i-kuchni-zamknietej/ . Warto zerknąć, by poznać rzeczowe argumenty za i przeciwko kuchni otwartej na salon.

1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12